Jadran počeo pripreme

Vaterpolisti Jadrana na svom ljetnjem bazenu na Škveru počeli su pripreme za narednu sezonu.

Uslijed finansijskih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa uprava kluba je bila primorana da redukuje budžet ekipe te su klub napustili Marino Čagalj, Vladan Spaic, Vlado Popadić, Filip Gardašević i Petar Mijošković. 

Time se, kako su kazali iz kluba, trogodišnji plan razvoja ekipe promjenio, a samim tim i ambicije kluba.

Za rad sa prvom vaterpolo ekipom pored trenera Petra Radanovića biće zaduženi pomoćnici Lazar Vuksanović i Milan Ćirović. 

„Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da smo danas počeli sa radom i pripremama za novu takmičarsku sezonu. Svima nam je prijala mala pauza nakon priprema reprezentacija i svi igrači su se danas odazvali novim obavezama puni elana. Ekipa je znatno izmjenjana u odnosu na prošlu sezonu, nažalost napustilo nas je pet igrača što je sigurno smanjilo naš kvalitet, ali šta je tu je. U prvu ekipu uveli smo desetak mladih igrača iz naše škole i ova sezona će biti pravi izazov za njih. Radujemo se takmičenjima koji nas očekuju u novoj sezoni, nakon duge pauze od marta mjeseca od kada samo samo odigrali završni turnir Regionalne vaterpolo lige“ Petar Radanović.

Na širem spisku trenera Petra Radanovića nalazi se 23 igrača.

Novljane pored domaćih takmičenja KUP-a i šampionata Crne Gore očekuju utakmice u Ligi Šampiona. Takmičenje u Regionalnoj ligi neće početi prije marta 2021. godine.

U protekloj takmičarskoj sezoni koja je prekinuta uslijed pandemije koronavirusa Jadran je osvojio KUP-a za sezonu 2019/20, dok su u Državnom prvenstvu uslijed prekida istog od strane upravnog odbora vaterpolo Saveza proglašeni šampionima.

U Ligi Šampiona u trenutku prekida sezne Jadran je zauzimao četvrtu poziciju u svojoj grupi koja je Novljane vodila na završni turnir. Jedino takmičenje koje je do kraja završeno je Regionalna vaterpolo liga u kojoj je Jadran Carine zauzeo treće mjesto kao jedini predstavnik iz Crne Gore na završnom turniru.

Imobile u Laciju do 2025. godine

Vladimir Dašić karijeru nastavlja u Kataru