Barti otkazala učešće na Rolan Garosu

Prva teniserka svijeta Australijanka Ešli Barti neće braniti titulu na predstojećem Rolan Garosu u Parizu, pošto ne želi da putuje u Evropu u sred pandemije koronavirusa.

Barti, koja je prošle godine na Rolan Garosu osvojila prvu grend slem titulu, ne želi da rizikuje zdravlje. Ona se iz istog razloga povukla i sa US Opena, koji je u toku u Njujorku. Barti nije mogla da radi sa svojim trenerom u Australiji zbog problema sa putovanjima zbog koronavirusa.

“Ovo je bila teška odluka, ali nažalost neću se ove godine takmičiti u Evropi. Prošlogodišnji Rolan Garos je bio najdivniji u mojoj karijeri i ovo nije odluka koju sam lako donijela. Dva su razloga ovakve odluke. Prvi je rizik po zdravlje koji i dalje postoji zbog koronavirusa, a drugi su moje pripreme, koje nisu bile idealne jer moj trener nije mogao da radi sa mnom zbog zatvaranja granica u Australiji”, navela je Barti, prenio je Skaj.

Ona je rekla da se raduje pripremama i ljetu u Australiji i zahvalila navijačima na podršci.

“Ovo je bila izazovna godina za sve, a iako sam razočarana zbog tenisa, zdravlje i dobrobit moje porodice i mog tima će uvijek biti moj prioritet”, dodala je Barti.

Rolan Garos počinje u Parizu 27. septembra. Organizatori su u ponedjeljak saopštili da će ograničen broj gledalaca moći da prisustvuje mečevima na tri glavna terena, ali pod striktnim pravilima, uprkos porastu broja zaraženih u Francuskoj.

Veliko pojačanje stiglo u Nikšić: Bivši igrač Igokee prešao u Sutjesku

Kakav peh! Zaniolo opet pokidao ligamente