Okupile se kadetkinje: Ćaćić očekuje da selekcija bude spremna za početak Evropskog prvenstva

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupile se u Podgorici, i nakon ljekarskih pregleda, počela pripreme za Evropsko prvenstvo.

Dvanaest timova takmičiće se na šampionatu za kadetkinje, koje se održava početkom oktobra u Podgorici, nakon što je Odbojkaški savez Crne Gore (OSCG) potvrdio svoju spremnost da organizuje prvenstvo, i uz poštovanje strogih higijenskih i zdravstvenih protokola da ugosti sve delegacije.

Ovogodišnje okupljanje je proteklo malo drugačije nego inače, pod maskama i na distanci uz poštovanje striktnih mjera, ali ništa na šta već nismo navikli proteklih mjeseci za nama. Sve djevojke su se odazvale, izuzev Tijane Vulanović iz Nikšića koja je najavila odsustvo iz privatnih razloga, tako da je njeno mjesto popunila Marija Stanišić iz Kotora. Već jutros je zakazan obavezan ljekarski pregled, a popodne i prvi trening. Imamo 20-ak dana da se što bolje spremimo za mečeve koji nam predstoje”, izjavio je Zlatko Ćaćić, selektor reprezentacije.

Crna Gora će igrati u grupi 1 protiv selekcija Italije, Slovenije, Turske, Bugarske i Slovačke.

Nakon nekoliko mjeseci bez odbojke usljed pandemije Covid 19, sa velikim entuzijazmom i pozitivnom energijom dolazimo na pripreme. Vjerujem da ćemo ovaj period iskoristiti na najbolji mogući način da se pripremimo za Evropsko prvenstvo koje nam predstoji. Naravno, cilj nam je da ispunimo očekivanja stručnog štaba, ljudi iz Saveza i navijača. Nadam se da ćemo to uspjeti uz puno rada i strpljenja i da ćemo ostvariti što bolji plasman”, kazala je Majda Čakar, korektor reprezentacije.

Tehničari:

Staša Krivokapić (Galeb),

 Andrea Krgović (Jedinstvo Franca),

Ines Hodžić (Luka Bar),

Primači servisa – korektori:

Tijana Milačić (Morača),

Natalija Vlaović (Galeb),

Marija Stanišić (Gimnazijalac),

Anja Popović (Akademija),

Sanja Rudan (Morača),

Majda Čakar (Rudar),

Teodora Leovac (Rudar),

Anastasija Manojlović (Mediteran Bemax),

Srednji blokeri:

Maša Dragojević (Galeb)

Nađa Popović (Morača)

Jana Ćetković (Budućnost)

Mia Ražnatović (Luka Bar)

Libera:

Jovana Tošić (Morača)

Milica Veličković (Jedinstvo Franca)

Anja Smolović (Luka Bar)

Selektoru Ćaćiću u radu će pomagati pomoćni treneri Ivica Šćekić i Sonja Banićević, tim menadžer biće Predrag Đonović, a fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Jadranove nade osvajači Kup-a, Juniori drugi

Bah skeptičan: Vakcina nije garant za održavanje Olimpijskih igara