Mehmedović: Moramo dati sve od sebe, iako je prva utakmica najteža

Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Oslabljena Budućnost imaće težak zadatak protiv Podravke i samo uz veliku borbenost može ravnopravno da se nosi sa domaćinom, kazala je lijevo krilo podgoričkog rukometnog kluba Majda Mehmedović.

Budućnost i Podravka odigraće u nedjelju u Koprivnici utakmicu prvog kola Lige šampiona.

Mehmedović je kazala da je poslije toliko duge pauze bez rukometa i utakmica imala potpuno drugačiju sliku i viziju kako će sve izgledati na početku nove sezone Lige šampiona.

“Koronavirus nas je poremetio. Moramo dati sve od sebe, iako je prva utakmica najteža. Naročito što se nismo adekvatno ni pripremile, a prvi put u karijeri nismo imale ni kontrolnih mečeva”, kazala je Mehmedović.

Komentarišući predstojeći duel i odsustvo 11 igračica Budućnosti, Mehmedović je naglasila da očekuje težak meč, ali i da ne sumnja u maksimum svog tima.

“Biće teško, ali vjerujem da, uz našu veliku borbenost i doprinos juniorki koje su dale maksimum u ovom periodu, možemo ravnopravno da se borimo svih 60 minuta”, rekla je Mehmedović.

Ona očekuje da će juniorke izaći bez pritiska i pokazati šta znaju.

“Nisu sigurno očekivale da će sa 16-17 godina igrati Ligu šampiona. Biće čudna i atmosfera u dvorani bez publike. Podravka se mnogo pojačala i očekuje nas težak meč”, zaključila je Mehmedović.

Trener Dragan Adžić protiv hrvatskog šampiona neće moći da računa na 11 rukometašica.

U Koprivnicu zbog oporavka od koronavirusa neće putovati kapiten Milena Raičević, Jovanka Radičević, Tatjana Brnović, Ema Ramusović, Katarina Džaferović, Andrijana Popović, Jovana Ilić, Milena Vujisić, Itana Grbić i Nađa Kadović.

Meč će propustiti i Valerija Maslova zbog povrede ramena.

U dresu Budućnosti, poslije četiri godine, meč u Koprivnici odigraće predsjednica kluba, Radmila Petrović.

Prijavljene su i juniorke Anastasija Krivokapić, Gordana Marsenić, Sara Gugač, Mina Novović, Milica Anđušić i Sara Senić.

Nedjeljni duel u Koprivnici počeće u 16 sati.

U ostalim mečevima prvog kola B grupe sastaće se Brest – Ramniku Vlčea, Odenze – Borusija Dortmund i CSKA – Đer.

Bjelsa: Radiću i sljedeću sezonu u Lidsu

Drašković prozvao za pripreme u Podgorici