“Blacklake Xtreme Triathlon Montenegro 2020”

Gijom Boisgontije iz Francuske pobjednik je drugog ‘’ BLACKLAKE Xtreme Triathlon Montenegro’’ održanog na Žabljaku.

Drugoplasirani iz premijernog izdanja trke u ekstremnom triatlonu ušao je u cilj za 13:42:48 nakon što je preplivao 3800 metara, vozio biciklo u dužini od 185 kilometara i na kraju pretrčao dionicu maratonske trke od 42 kilometra.

Takmičari su startovali i finiširali sa plaže Crnog Jezera, uz početak od 4 sata i 30 minuta ujutru, plivali su u Crnom i Malom jezeru, zatim napravili biciklistički krug od Žabljaka preko Boana, Mioske, uz povratak u zonu tranzicije u blizini ski centra Savin Kuk. Nakon toga krenuli su na trkačku rutu od 42 kilometra, preko Sedla i Bobotovog Kuka, Podgore sa ciljem na Crnom jezeru.

Drugoplasirani je prošlogodišnji učesnik, Mikele Petrone iz Italije, a trećeplasirani Dino Belakušić iz Hrvatske. Crnogorski takmičar Marko Butulija iz Triatlon kluba Herceg Novi zauzeo je peto mjesto uz vrijeme, 17 sati i 27 minuta. Poslednji učesnici su u cilj ušli u 1 sat i 15 minuta nakon ponoći, dočekani od strane organizatora i volontera poslije 20 sati i 45 minuta provedenih na stazi.

Ovom trkom u organizaciji Multisport Akademije MAYER, Žabljak je definitivno potvrđen kao sjajna destinacija za ekstremne triatlonce, a od ove godine je BLACKLAKE Xtreme Triathlon i u zvaničnom kalendaru XTRI World Toura kao kvalifikaciona trka za svjetsko prvenstvo u ekstremnom triatlonu.

Rezultati trojice najboljih triatlonaca:

1 Guillaume Boisgontier 13:42:48     

2 Michele Petrone 14:21:11        

3 Dino Belakušić 15:57:17

Lester furiozno počeo sezonu

Anćeloti nadmudrio Murinja, Kalvert-Luin junak Evertona