Budućnost sjutra sa CSKA: Da rastemo kao ekipa

Poslije premijernog poraza desetkovanog tima od Podravke (29:26), rukometašice Budućnosti pokušaće sjutra (18h) protiv CSKA da upišu prvi trijumf u novoj sezoni Lige šampiona.

,,Plavima“ u goste dolazi ekipa koja je u prvom kolu odigrala neriješeno sa kandidatom za titulu, Đerom – 27:27.

„Ima mnogo prostora za napredak. Dio igračica će se protiv CSKA priključiti, ali moramo biti svjesni da je pred nama dug proces i da kasnimo za drugim ekipama. CSKA dolazi kao favorit, duži period rade zajedno i imaju izuzetno jaku ekipu. To je i pokazala utakmica sa Đerom“, kazala je Andrea Lekić na konferenciji za medije.

Reprezentativka Srbije očekuje disciplinovaniju Budućnost nego u Koprivnici.

„Da iz utakmice u utakmicu rastemo kao ekipa. Energija i motivacija moraju da budu na visokom nivou. Radujemo se svakoj novoj utakmici i smatramo je kao veliku šansu za napredak. Vjerujem u bolje rezultate“.

Lekić ima visoko mišljenje o CSKA.

„Pokazali su protiv Đera izuzetnu igru. Imaju izuzetan kvalitet, a predvodi ih Darija Dmitrijeva, uzdanica ruske reprezentacije“.

Golmanka Barbara Arenhart očekuje težak meč.

– Imaju veliki broj mečeva iza sebe ove sezone, ali vjerujem da smo i mi dobro trenirale da damo maksimum u ovom trenutku. Neke igračice će se priključiti timu i bićemo jače nego u Koprivnici. Vjerujem da možemo biti ravnopravne sa CSKA. Ruski klub ima odličan sastav, ali sve je moguće“, kazala je Arenhart.

Sjutrašnji duel u Sportskom centru „Morača“ počeće u 18 sati i biće odigran bez prisustva publike.

Odluka FIBA: Kvalifikacije za Eurobasket igraju se u “balonima”

Tur d’ Frans: Andersenu etapa, Slovenci u trci za titulu