Otkazana Skupština ABA lige

Foto: ABA liga

Skupština ABA lige, koja je trebalo da bude održana u petak u 10 časova, odložena je, jer ne postoji jedinstvo među klubovima oko spornih tačaka, prenio je Sport klub.

Sjednicu je otkazao predsjednik Domogoj Čavlović, koji je, kako javlja SK, uputio dopis klubovima:

„Poštovani svi, u najboljoj namjeri i uz puno razgovora sa pojedinim klubovima koji su me uvjeravali da sazivanje Skuštine ima smisla, to sam uz odobravanje svih i napravio uz napomenu da je sazvana u kratkom roku i da vrijedi ukoliko se svi slažu sa sazivanjem.

Nakon pojedinih dopisa, jasno je da se nastavlja sa ucjenama od strane nekih, te da sam ja lično kao predstavnik KK Cibona prevaren i izigran obećanjima koje sam dobio, da je svima prvenstveno u interesu da liga počne i da svi želimo da je igramo. Bez dizanja iznad ličnih interesa i sagledavanja šire slike, što bi trebalo da bude opstanak lige po svaku cijenu, nema smisla ni sjutrašnja Skupština kao ni što dosadašnji sastanci nisu urodili plodom.

Zbog svega navedenog, smatram da sutrašnja Skupština nije potrebno da se održi. Laku noć svima i laku noć ABA liga“, navodi se u dopisu koji je prosledio Čavlović.

ABA liga bi trebalo da počne 2. oktobra, ali sada je sve neizvjesno…

Nepremostivi problem je, očigledno, stav Partizana oko sukoba interesa u odnosu Crvene zvezde i FMP-a, te odbijanje klubova da se o prirodi tog odnosa izjasni Sud za sportsku arbitražu u Lozani…

Robinson stigao u Bar

“Lavice” na turniru u Danskoj