Petar Grbić: Pogriješio sam, ali ja sam dijete sa poligona…

Fudbaler Budućnosti Petar Grbić kažnjen je danas tri utakmice zbog udaranja protivničkog igrača na meču sa Rudarom, a iskusnom ofanzivcu to nije prvi gaf u plavo-bijelom dresu.

Pritom, direktor je omladinske škole podgoričkog kluba i stoga ima veću odgovornost, povod više da bude primjer mlađima…

Iskusni Podgoričanin se poslije posljednjeg ispada obratio javnosti preko društvenih mreža.

,,Niko nije veći od Budućnosti, jer smo svi mi prolazni, samo je taj naš sveti klub vječan. Zato osjećam potrebu da nešto napišem poslije greške koju sam napravio u Pljevljima. Izvinjavam se, kao što se izvinjavam i za neke prethodne gafove. Međutim, dijete koje je u dresu Budućnosti čekalo satima da zaigra na stadionu Malih sportova je na terenu u meni jače od mirnog porodičnog čoveka kakav sam van terena.

Znam da sam pogriješio, zaslužio sam da me ljudi kritikuju, ali ja sam navijač sa tribine, fudbaler koga zaboli i najmanja nepravda koja se nanese mom saigraču ili klubu, čovjek strasti i emocije… Znam da mnogi nisu proživjeli to da prvo budu navijač, pa tek onda protagonista na terenu u osvajanju najubjedljivije titule i ispisivanju najveće pobjede u Evropi. I znam da me mnogi neće razumjeti. Ali, to sam ja. Trudiću se da na terenu ne pravim više gluposti, ali znajući karakter djeteta sa Poligona gdje sam se i kao klinac suprostavljao starijima da bih igrao – ne mogu da obećam“, naveo je Grbić.

,,Ali, nemojte da miješate kancelariju i teren, jer greške koje sam napravio vezane su isključivo za teren. Kao direktor omladinske škole mogu da budem ponosan, jer smo prije svega vratili povjerenje roditelja, najtalentovanija djeca iz Crne Gore nam sama dolaze svjesna da smo najbolji u državi i napravili smo program od koga će Budućnost tek profitirati. To je dokaz da je kancelarija jedno, a teren nešto sasvim drugo.

Uostalom, danas vrhunski stručnjaci Siniša Mihajlović i Dijego Simeone su tokom igračke karijere pravili razne probleme, a sada su ozbiljni treneri.

Izvinite svi koje sa uvrijedio i hvala svima koji me podržavate. Sve za Budućnost“, napisao je Petar Grbić.

Stijepović na pozajmici u Seriji C

Pravo u metu – Zoran Kašćelan