FOTO ,,Mornari“ trenirali u Ulmu, sjutra kreću u novu misiju

Košarkaši Mornara trenirali su večeras u Ulmu pred sjutrašnji (19.30h) meč sa Ulmom u prvom kolu Evrokupa.

Barani su se (ne)očekivano našli u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju…

,,Pozivnica koja je došla za učešće u Evrokupu sve nas je prijatno iznenadila tako da se zaboravlja blagi zaostatak u treninzima na početku sezone. Kod svih je prisutna velika želja za učešće u Evrokupu i sve drugo se stavlja u drugi plan. Onog dana kad smo dobili tu vijest bili smo oduševljeni jer je to nagrada za sav dugotrajan, naporan rad kluba koji raste iz dana u dan. Mornar je iz malog mjesta. Nema mnogo sličnih klubova u Evropi koji se mogu pohvaliti da drugi put učestvuju u drugom po rangu takmičenju u Evropi“, rekao je trener Mihailo Pavićević.

,,Ulm je jako dobra ekipa. U Njemačkoj se sad gaji stil košarke gdje preovlađuju Amerikanci pošto je tamo dozvoljeno učešće velikog broja Amerikanaca i u domaćem prvenstvu. Taj stil iziskuje dosta tranzicije, brze igre, dosta šuteva za tri poena. Jednostavno, moramo se pripremiti tako da ne dozvolimo da uđemo u njihov ritam, iako i mi kao ekipa gajimo sličan stil igre. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo teška utakmica. Ekipa Ulma je i prošle godine igrala u Evrokupu. Sastavljena od dobrih, kvalitetnih igrača i dobro je vođena od trenera Lakovića, mladog stručnjaka. Sigurno da moramo biti vrlo koncentrisani da probamo da već na prvom gostovanju dođemo do važne pobjede, a svaka pobjeda u Evrokupu je mnogo bitna.“

Optimista pred start sezone je i centar Uroš Luković.

,, Ove godine imamo baš dobru ekipu. Prvi put imamo 14-15 igrača koji svi mogu da igraju. Znači, imamo ,,dugačku“ klupu. Očekivanja su velika, kao i uvijek kad je Mornar u pitanju. Volio bih da prođemo u drugu fazu Evrokupa, a poslije da vidimo šta i kako“, kazao je Luković.

Amplitudo 2. CFL – Druga liga dobila novog sponzora

Junak Nikola Ivanović: Budućnost krenula pobjedom protiv Breše