Mijović: Očekivano težak meč, vjerovao sam u Ivanovića

Trener košarkaša Budućnost Volija Petar Mijović rekao je da je očekivao težak meč protiv Breše na startu Evrokupa.

,,Plavi“ su slavili 91:83 zahvaljujući odličnoj roli Nikole Ivanovića u posljednjoj četvrtini.

,,Težak meč, očekivali smo takav, naročito zbog toga što smo bili bez dovoljno pripremnih mečeva i bez navijača. Na kraju – pobjeda, što je i najbitnije. Utakmica je bila mnogo teža nego što rezultat pokazuje, ovih 12 razlike ne oslikavaju dešavanja na terenu i to moram istaći. Breša ima u sastavu igrače koji znaju da igraju izutetnu košarku, vrlo su talentovani, imaju veliko iskustvo. Krajem treće, početkom četvrte dionice prepoznali smo momenat, vezali nekoliko jako dobrih odbrana, na kraju prelomili jako tešku utakmicu“, naveo je Mijović i osvrnuo se na partiju Ivanovića.

,,Prošle sezone sam mnogo puta snažno vjerovao u Ivanovića kada mu nije išlo, da će doći momenat da nakon duže pauze ponovo bude izuzetan. Jedan od najvažnijih šrafova, pogotovo u spoljnoj igri. Došao je izuzetno spreman na pripreme, ovako dobar njegov meč za mene nije iznenađenje. Zadovoljan sam i srećan što je ponovo jedan od naših najvažnijih činilaca. Sada ovo treba da se pretvori u kontinuitet“.

Dobar utisak ostavio je i novajlija Rid.

,,Pribojavao sam se uvođenja Rida u igru, stigao je prije pet ili šest dana. Iz dva puna treninga nikad ne znate šta možete da očekujete. Energetski je reagovao izuzetno, na kraju i poenterski. Vjerujem da smo sa njim dobili ono što smo i tražili. Važna rola“, kazao je Mijović.

Vinćenco Espozito, trener Breše, potencirao je deficit u skoku u odnosu na domaću ekipu.

,,Svaka čast Budućnosti na pobjedi. Prva utakmica je uvijek bitna da se pobijedi, da se zasluži samopouzdanje. Igrali smo dobro 20, 25 minuta, što nije dovoljno za mečeve protivnike koji su ovako dobri. Ono što je jasno je da smo imali skoro 20 skokova manje od Budućnosti, to je razočaravajuće za našu odbranu. Probali smo da igramo čvrsto, da dobijemo ekstra posjed, a to je na kraju dobio rival. Tih osam, deset poena koje smo primili nakon ofanzivnog skoka Budućnosti su bili ključni. Sličan meč smo imali samo dva dana ranije protiv Varezea, izgubili nakon egala uoči posljednje posljednje dionice. Nijesmo imali dovoljno vremena za pripremu, to je uslovilo i veliki broj pokušaja za tri poena. U pik-en-rolu Ivanović i Kobs su bili sjajni, postigli zajedno 40 poena“, rekao je Espozito.

Junak Nikola Ivanović: Budućnost krenula pobjedom protiv Breše

Tucak selektor Hrvatske do ljeta 2024.