Održano takmičenje za studente na avanturističkim stazama Gorice

U sklopu proslave 20. septembra Međunarodnog dana univerzitetkog sporta i Evropske nedelje sporta, Studentski sportski savez Crne Gore je u saradnji sa Explorer d.o.o. i Avanturističkim parkom Gorica organizovao takmičenje studenata u prolazu avanturističkim stazama.

Cilj takmičenja je bilo promovisanje sportsko-rekreativnih aktivnosti na lokaciji Gorice, koja nudi sve prirodne i logističke uslove za sport i rekreaciju.

Takmičenje je organizovano u ekipnoj konkurenciji a učestvovalo je ukupno 32 studenta podijeljenih u osam ekipa.

Najbolje vještine za prolazak dvije staze pokazala je ekipa 7 (Vuk Mitrović, Ivana Radojević, Slaven Baćović, Nikolina Raspopović) koja je zahtjevne prepreke savladala za najkraće vrijeme.

Drugo mjesto osvojila je ekipa 8 (Danilo Vešović, Kristina Radević, Rade Đođić, Lazar Šćekić), dok je treće osvojila ekipa 4 (Miloš Samardžić, Vuk Mirković, Rajko Bezmanović, Stefan Mitrović).

Još jedna u nizu aktivnosti SSSCG protekla je uz poštovanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane NKT-a, a u čast svog četvrtog rođendana Avanturistički park Gorica najboljima je obezbijedio prigodne nagrade.

Prvoplasirana ekipa osvojila je turu motornim sankama, drugoplasirani su obezbijedili sebi panoramsku bagi turu, dok je trećeplasirana ekipa nagrađena raftingom na rijeci Tari.

Nemoć nakon pobjede: Bertens u kolicima napustila teren

Druga liga: Arsenal bolji od Grblja