Verdasko tuži organizatore RG: Ubili su mi volju za tenisom

Fernando Verdasko se još nije pomirio sa odlukom organizatora Rolan Garosa da ga izbace sa turnira zbog pozitivnog testa na koronavirus.

Španac tvrdi da je nalaz bio „lažno pozitivan“ i posjeduje dokaz da su mu svi testovi prije i poslije toga bili negativni.

Verdasko je u Pariz stigao bez ikakvih simptoma virusa, ali je poslije prvog pozitivnog nalaza diskvalifikovan sa još šestoricom tenisera.

Organizatori mu nijesu dozvolili da uradi novi test, pa ga je obavio u privatnoj režiji i bio je negativan.

,,Želim da tužim organizatore“, rekao je Španac za radio Kadena Ser. „Niko ne može da vjeruje da turnir kao što je Rolan Garos uradi ovo. Nema ovo nikakve veze sa novcem, već sa činjenicom da su me oštetili kao osobu i profesionalca“.

Dan poslije eliminacije Verdaska, dozvoljeno je igračima da urade drugi test. Ukoliko je nalaz negativan, mogu da nastave da igraju.

„To me još više razljutilo. Iskreno ne znam ni da li ću se vraćati na teren do kraja godine. Ubili su mi volju za tenisom. Organizatori Rolan Garosa rade što hoće, bez imalo poštovanja. Igrači nemaju nikakva prava. Možete da mislite kako se osjećam, kao neko ko je 16 puta učestvovao na ovom turniru“, izjavio je 36-godišnji Verdasko.

Serena se povukla sa Rolan Garosa!

Azarenka ispala od 161. na svijetu