Johanson: Dobro počeli, a onda…

Selektor ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Per Johanson vjeruje da će njegove izabranice odigrati bolje u naredne dvije utakmice na Zlatnoj ligi u Danskoj.

“Lavice” su večeras poražene od Francuske 29:13.

„Početak je bio dobar, odbrana na potrebnom nivou i sa dobrim rješenjima u napadu. Tada smo počeli da pravimo tehničke greške i primamo golove iz kontri i polukontri. To je uslovilo veliki minus na poluvremenu. I u prvih deset minuta nastavka smo odigrali dobro, ali sam nakon toga odlučio da pružim šansu svim igračicama. Ovo je prva utakmica u Danskoj, vjerujem da ćemo odigrati bolje već u narednom meču. I Danska i Norveška su na istom nivou kao i Francuska, tako da će zahtijevati naš maksimum”, rekao je Johanson.

U drugom meču na turniru, “lavice” će u subotu igrati protiv Danske (16 sati).

„Dobro smo otvorili utakmicu, igrali dobro u odbrani i imale dobru energiju. To je bio slučaj do 15. minuta kada su Francuskinje izašle dublje, tada smo jeftino prodali nekoliko lopti i dozvolile protivnicama da postižu lake golove iz tranzicije. Nismo uspjeli da se vratimo poslije toga, ali treba imati u vidu da nam je ovo prvo okupljanje poslije devet mjeseci i to u potpuno drugačijem sastavu. Mislim da treba da gledamo pozitivno i da izvučemo ono što je dobro, a da u narednim mečevima ispravimo greške koje smo pravili danas”, kazala je desni bek Sanja Premović.

Crnogorski reprezentativac karijeru nastavlja u Sloveniji

Slovačka kao obećana zemlja