Bez NBA zvijezda na Olimpijskim igrama?

Komesar NBA Adam Silver ostavio je minimalnu mogućnost da naredna NBA sezona bude prekinuta tokom Olimpijskih igara u Tokiju.

,,Razmišljamo o tome. Mislim da je malo vjerovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara“, izjavio je Silver za NBATV.

,,To ne znači da bismo se zaustavili samo tokom OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju sa reprezentacijom, a onda i da se poslije Igara odmore“.

Olimpijske igre su zbog pandemije koronavirusa sa ove pomjerene za narednu godinu i planirano je da se održe od 23. jula do 8. avgusta.

U redovnim okolnostima, NBA sezona bi se završila u junu i igrači bi imali dovoljno vremena za pripreme sa reprezentacijom.

Međutim, tekuća NBA sezona će se najkasnije završiti 13. oktobra, a naredna će početi mnogo kasnije nego uobičajeno.

Zbog promjene kalendara ispaštaće nacionalni timovi.

– ,,Ima toliko nevjerovatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije“, istakao je Silver.

,,To znači da su okolnosti vanredne pa da čak i da odlučimo da planiramo uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo znati na što će ličiti svijet sljedeće ljeto i hoćemo li moći da nastavimo?“, zapitao se Silver.

,,Svi se moramo prilagoditi“, zaključio je on.

Primorac i Kataro u borbi za finale Kupa

Šarunas Jasikevičijus ima koronavirus