“Sokoli”: Pobjede nad Azerbejdžanom i Luksemburgom donose prvo mjesto

Nakon sinoćnjeg remija sa Letonijom 1:1, pod Goricom – naša fudbalska reprezentacija je nastavila pripreme za mečeve u Ligi nacija sa Azerbejdžanom i Luksemburgom.

Selektor Faruk Hadžibegić pružio je šansu čak sedmorici debitanata – kišni uslovi, prvi minuti u crvenom dresu, bod protiv Letonije ostaće im u trajnom sjećanju.

“Prelijep je osjećaj igrati za reprezentaciju, predstavljati državu… To se pamti za cijeli život. Na kraju je i rezultat u redu, s obzirom na to u kakvim uslovima se igralo. Dali smo sve od sebe”, kazao je Vladan Adžić.

Letonija je već arhivirana u subotu slijedi meč sa Azerbejdžanom.

Nakon dva trijumfa na startu Lige nacije, nad Kiprom 2:0 i Luksemburgom 1:0, Crna Gora ima priliku da se primakne stepenici više u Ligi nacija…

“Prve dvije utakmice smo završili na najbolji način, vjerujem da ćemo tako i nastaviti”, kazao je Aleksandar Boljević i dodao…

“Fizički smo bili u zaostatku prošlog mjeseca, to je bilo očigledno protiv Luksemburga. Situacija je sada drugačija, svi smo u ritmu treninga i utakmica. To je veoma važno pred dva teška meča, koja mogu da nam donesu mnogo. Nadam se i da će teren biti u redu, da ćemo moći da se nametnemo u igri i da ćemo ovaj ciklus završiti onako kako želimo”, kazao je Boljević.

Utakmica Crna Gora – Azerbejdžan igra se u subotu od 15 sati.

Najvažnija uloga u životu: Milena Raičević uskoro postaje majka

Ibrahimović opet pozitivan na koronavirus