Sudijska komisija FSCG: Svaka odluka Dabanovića bila je ispravna

Svaka odluka sudije Nikole Dabanovića na subotnjem derbiju Budućnost – Zeta bila je ispravna, konstatovala je Sudijska komisija FSCG.

Gostujući fudbaleri napravili su gest bez presedana – na nagovor čelnika kluba odlučili su da napuste teren u 80. minutu, nakon trećeg crvenog kartona koji im je pokazao sudija Dabanović.

Računajući i dva igrača koji su bili na klupi – ukupno pet crvenih kartona dobili su igrači Zete.

U trenutku prekida meče Budućnost je vodila 1:0, a Takmičarska komisija FSCG juče je registrovala meč službeno 3:0.

“Igrač gostiju sa brojem 70 (Kalezić) ispravno je dobio dvije javne opomene. U 22. minutu je potpuno bez potrebe startovao na nogu protivničkog igrača, u situaciji kada se ovaj već bio oslobodio lopte. U 40. minutu isti igrač je podignutom nogom, uz upotrebu đona i krampona, ostvario nemaran kontakt na stopalo protivničkog igrača. U obje navedene situacije sudija je ispravno izrekao disciplinsku mjeru – žuti karton, pa je po automatizmu isti igrač isključen iz igre”, kaže se u saopštenju.

“U 72. minutu, nakon ubačene lopte u kazneni prostor gostiju, odbrambeni igrač je na nepažljiv način i bez mogućnosti i namjere da zaigra loptom, tijelom srušio protivničkog napadača koji je bio u trku, te na taj način učinio evidentan prekršaj. Sudija je ispravno dosudio kazneni udarac za domaće. Nakon što je dosuđen kazneni udarac, igrač gostiju sa brojem 19 (Simović) se sudiji obratio uvrijedljivim i pogrdnim riječima, zbog čega ga je on opravdano isključio iz igre”.

“U 78. minutu igrač gostiju sa brojem 6 (Krstović) je koristio lakat kao oružje i na taj način učinio nedozvoljeni kontakt na glavu protivničkog igrača, čime je počinio akt nasilničkog ponašanja. Zbog ovog veoma nesportskog gesta, sudija ga je ispravno isključio iz igre”.

“Zbog svega navedenog učinak sudije Dabanovića je ocijenjen kao vrlo dobar i Komisija konstatuje da njegove odluke nijesu mogle biti uzrok nezadovoljstva gostujuće ekipe i postupka napuštanja terena za igru”, navodi se u saopštenju.

Šampion siguran u derbiju

Kljajić na pozajmici u Baskiji