KK Junior u iščekivanju sezone: Nema odmora, radimo punom parom

I dok se čeka zeleno svijetlo KSCG i zvaničan početak šampionata mlađih kategorija – radno je u Košarkaškom klubu Junior.

Škripa patika, radost zbog koša, mala grimasa na licu zbog greške je prisutna ali se sve brzo zaboravi, kada u sljedećem napadu, lopta prođe kroz obruč – vrati se i osmijeh.

U pogonu košarkaške fabrike je i selekcija iz starije škole košarke za čiji rad je zadužen trener Dragan Vujović.

“Nema odmora, radimo punom parom. Trudimo se da vratimo sve na stare staze kao što je bilo prije korone. Drago nam je da se djeca vraćaju treningu i vjerujem da će ih biti sve više”, kazao je Vujović.

Polaznici starije škole košarke su dječaci uzrasta do 14 godina. Vujović kaže da to nije kasno za bavljenjem “kraljicom igara”…

„Nekad su veliki igrači počinjali u tom uzrastu a sada se ranije kreće. Kao što vidite djece više nema na poligonima, nego sve mora da se organizuje da se skupe da im se daju određeni uslovi. Danas se živi udobnije”, kazao je Vujović.

A na čemu se najviše radi…

“Radimo na prenošenju, vođenju lopte, dodavanju pasa. Radi se na tehničkom znanju ali i na tome da djeca vide šta im fali i da to kroz treninge postepeno popravljamo”, kazao je Vujović.

Foto: KK Junior

Po navici djeca su sa osmijehom napustili trening.

Krsman Vuksanović i Nikola Prelević opisali su svoj radni dan…

“Igrali smo meč. Radili na pasovima, trčanju, tehnici, na šutu. Lijepa je organizacija, treninzi, treneri, zadovoljan sam”, rekao je Vuksanović.

“Najugodnije mi je ovdje u Junioru – tu su i moji drugari. Učimo, treniramo, lijepo se družimo”, kazao je Prelević.

Trener Vujović smatra da je u razvoju djece jako važno da nema previše praznog hoda….

„Bitno je da djeca ne prave veliku pauzu – jer opadaju motoričke i tehničke sposobnosti. Apelujem na svu djecu da se što prije vrate treningu i sportu”, zaključio je Vujović.

U decembru žrijeb kvalifikacija za SP: Crna Gora u četvrtom šeširu?

Nastavlja se MKLCG: Derbi u Podgorici, Sutjeska dočekuje Danilovgrad