Treća sezona KRLCG: Oprezno, ali se igra

Foto: KRLCG

Košarkaška Rekreativna liga nastavlja uspješnu priču.

Slijedi nova, treća sezona zanimljivog košarkaškog takmičenja.

Nastavak dolazi u specifičnim okolnostima zbog koronavirusa – momci koji su pokrenuli projekat prije tri godine raduju se utakmicama, prvom podbacivanju lopte…

“Pratili smo sve preporuke KSCG. Preovladala je želja za pozitivnim duhom, da ovu opštu paniku koja se dešava oko pandemije, pobijedimo sportom i dobrim raspoloženjem. Opšta je saglasnost svih nas bila da želimo da nastavimo ligu. Sve mjere koje su donijete ćemo ispoštovati. Žao nam je što neće biti publike, to nam najteže pada ali bolje i to nego da sjedimo kući”, kazao je Danilo Fatić, komesar KRLCG.

U odnosu na prošlu sezone tu je dosta novih ekipa, ali i novih lica, nekadašnjih košarkaša….

Foto: KRLCG

“Mnogo sam srećan. Imamo ekipe iz Podgorice, dvije iz Nikšića, tu su momci sa Cetinja… Ljudima se svidjela naša priča, dopalo im se da igraju, kvalitet je korektan. Uspjeli smo da animiramo veliki broj momaka koji su nekada igrali košarku i zbog toga nam je drago. Krećemo u subotu i igraćemo do decembra, pa onda pauza do februara. Plej-of će biti sa osam ekipa i planiramo da završimo u aprilu. Naravno, ako bude nekih novih mjera u toku trajanja lige, mi ćemo to sve ispoštovati”, kazao je Fatić.

Titulu brani ekipa Luis Skola.Marko Nikolić, jedan od aduta tima koji je dobio ime po argentinskoj legendi, ambiciozno najavljuje odbranu trona…

“Naša očekivanja su da ponovimo, odbranimo titulu. Ekipa nije pretrpjela neke značajne promjene – pojačali smo se sa jednim igračem, tako da očekujemo da napravimo prošlogodišnji rezultat. Žao mi je što neće biti publike ali moramo poštovati sve mjere koje su na snazi.”, rekao je Nikolić.

Foto: KRLCG

Jedna od novih ekipa koja će se pojaviti u trećoj sezoni je Comeback…

Momke predvodi kapiten Ognjen Sekulović.

“Odlučili smo da prijavimo ekipu koja se privatno druži a nekad smo igrali zajedno u mlađim kategorijama Budućnosti, bilo je tu reprezentativaca Crne Gore, Jugoslavije. Neki od nas nismo igrali 15-tak na profi nivou, tako da, jedan lijep druženja, da se aktiviramo malo, igramo košarku”, kazao je Sekulović.

Iako debitanti – ligu dočekuju ambiciozno….

“Pretendujemo na plej of i da pokušamo da napravimo lijep rezultat. Ako budemo svi tu zbog porodičnih obaveza, posla mislim da možemo napraviti dobar rezultat”, kazao je Sekulović.

Podgorička košarkaška priča imala je odjek van granica Crne Gore – uoči majstorice prošlogodišnjeg finala plej-ofa podršku ekipama Luis Skola i Geoservis slali su Nikola Vučević, Nikola Mirotić, Ronald de Bur, Sergej Ćetković,Vladimir Kuzmanović, Vuk Kostić, Igor Jovović, Nemanja Gordić…

“Marketinški je sve bilo dobro urađeno prošle godine. To je dalo rezultat – imamo tri nove, kvalitetne ekipe. Svi smo se nadali poboljšanju kvaliteta KRLCG to se i desilo. Očekujemo dobre partije i dobru košarku”, kazao je Nikolić.

Foto: KRLCG

Publike zbog mjera NKT-a neće biti. Za sve one koji budu željeli da prate Rekreativnu ligu, obezbjeđeni su prenosi na jutjub kanalu KRLCG a tu su i društvene mreže.

Sezonu u subotu otvaraju ekipe Comeback i Geoservis od 19 sati.

Breznica dobila rivala u kvalifikacijama za LŠ

Rukometašica Đera ima koronavirus, odložen derbi u ,,Morači“