Mijović: Ako se ne trgnemo, vrlo brzo ćemo se naći u problemu VIDEO

Foto: Aba liga

Trener Budućnosti Petar Mijović je bio zadovoljan samo zbog pobjede nakon meča sa FMP-om.

“Očekivao sam tešku utakmicu, jer FMP ima izuzetno dobrog trenera i sedam dana da se pripremi za utakmicu, da odmori i do detalja skenira rivala. Jedino što je večeras bilo dobro je 2. četvrtina, kada smo tokom 7-8 minuta našli petorku koja je igrala jako dobru odbranu i bila poenterski raspoložena”, rekao je Mijović.

Trener „plavih“ je zamjerio igračima što su bili dekoncentrisani na početku 3. četvrtine.

“Ključno je bilo prvih 4-5 minuta 2. poluvremena, kada smo bili bez koncentracije i fokusa. Vodili smo između osam i 10 poena razlike, ali nismo imali igru koja je bila u skladu sa tim. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, pogotovo naše najjače opcije Ivanović, Nikolić i Šehović, koji su šutirali 20-2. To je vratilo FMP skroz, samopouzdanje nam je palo, „smrzle“ su nam se ruke. Ušli smo u prazan hod, moramo da nađemo razloge zašto nam se već drugi put da u utakmici koja ni blizu riješene petorka ili neki igrači ne uđu sa maksimalnim fokusom, što nam se sveti”, kazao je Mijović.

Šef struke Budućnosti smatra da je ekipu opustila priča da je jedan od favorita ABA lige.

“Ako se ne trgnemo, vrlo brzo ćemo se naći u problemu. Ovo nije put kojim želimo da idemo, hoćemo da smanjimo prazne minute. Moram da pronađem razlog zašto omekšavamo u važnim trenucima i zašto nakon odlične 2. četvrtine nismo tako ušli i u treću. Na meni je to da riješim”, rekao je Mijović.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović je žalio za ispuštenom šansom.

“Čestitam Budućnosti na pobjedi, ali zaista čestitam i mom timu na borbi do posljednje sekunde. Stizali smo minuse, bili tim kakav ja želim da budemo. U najavi utakmica sam rekao da želim da učinim meč neizvjesnim, da probamo da iskoristimo priliku ako se ukaže i dva puta smo imali šut maltene za pobjedu. Imali smo i posljednji napad, moraću da pogledam da li je bio faul ili ne”, kazao je Jovanović.

Budućnost kroz dramu do pobjede nad FMP-om

Budvani ubjedljivi u Danilovgradu