Spasojević za Sportski.me: Zadovoljan sam kako smo otvorili sezonu

Radosav Spasojević ovog ljeta se vratio se u rodni Nikšić, obukao dres Sutjeske i nije pogriješio.

Nakon dva kola Sutjeska je lider MKLCG sa maksimalnim učinkom. Nikšićani su u prva dva kola odbranili domaći parket, pobjedili Podgoricu i Danilovgrad ali prave obaveze tek predstoje…

“Jako sam zadovoljan kako smo otvorili sezonu. Potvrdili smo dobar rad tokom ljeta u dva meča i u domaćem šampionatu protiv Podgorice i Danilovgrada, gdje smo upisali pobjede. Protiv Podgorice smo zasluženo slavili. Imali smo nekih malih nedostataka koje smo ispravili u meču protiv Danilovgrada”, rekao je Spasojević na početku razgovora za Sportski.me

U timu je nekoliko iskusnih igrača posebno na pozicijama 4 i 5. Pored Spasojevića tu su Boris Lalović te Ismet Sejfić a pred početak sezone stigao je Milovan Drašković.

“Sa mnogim momcima sam igrao i ranije tako da se poznajemo dobro. Na spoljnjim pozicijama je dosta mladih igrača, kojima nedostaje iskustva. Dobili su šansu da se pokažu a mi stariji ćemo im pomoći da se što bolje prilagode”, rekao je Spasojević.

Foto: KK Sutjeska

Možda i najveće pojačanje Nikišićana ove sezone je na klupi – poznati stručnjak Velimir Gašić.

“Došao nam je iskusni trener sa kojim je odlično raditi. Čovjek sa velikim iskustvom, od kojeg može dosta da se nauči. Jako sam zadovoljan saradnjom i nadam se da će tako i ostati”, rekao je Spasojević.

ABA 2 kreće 9. novembra

Sutjeska će se ubrzo pojaviti u ABA 2 ligi. Zbog poznate situacije sa koronavirusom utakmice će se igrati u tzv. balonima – prvi je na Zlatiboru 9. novembra.

“Predstoji nam prvi turnir ABA 2, nadam se da ćemo se predstaviti u što boljem svijetlu, upisati što veći broj pobjeda”, rekao je Spasojević.

Pobjede Studentskog centra i Podgorice

Hrvatski trener na klupi Verone: Igrači Juventusa me vrijeđali jer sam Balkanac