Sve zavisi od prvog meča

Futsal reprezentacija Crne Gore počela je prije nekoliko pripreme za mečeve sa Litvanijom, koje je očekuju u baražu za grupnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nakon uvodnog rada u Tivtu, crveni su se preselili u Podgoricu, gdje su u dvorani „Verde“ u Donjoj Gorici nastavili sa treninzima.

“Uglavnom su svi na okupu, fali nam samo Vuletić, koji igra u Hrvatskoj i danas ga očekujemo na pripremama. Zdravstveni bilten je solidan, imamo nekih sitnijih povreda igrača sa primicačima i leđima… Jedini problem za sada je što nam taj prvi meč ne mogu da računam na Mugošu i Peroševića, koji imaju parne žute kartone – rekao je za „Dan“ selektor crnogorske futsal reprezentacije Sveto Ljesar.

Ipak, jedan od prioriteta tokom ovih priprema je sačuvati igrače od korona virusa.

“Nadamo se da će nas zaobići, ali ipak strepimo. Jedan igrač nam je dobio temperaturu, odmah smo odradili test i izolovali ga od ekipe, kako ne bi neko drugi dobio simptome. Sa strahom na to gledamo”.

Kakva je Litvanija, imate li informacije o njima?

“Litvanija je kao i sve ostale reprezentacije bivšeg Sovjetskog saveza uporna, disciplinovana i kondiciona spremna. Ove godine su trebali da organizuju Svjetsko prvenstvo, koje je otkazano zbog situacije sa korona virusom. Sve to govori da zauzimaju visoko mjesto na mapi malog fudbala”.

U baražu se igraju dvije utakmice. Koliko se šanse za prolaz u grupnu fazu kvalifikacija?

Da igramo protiv Španije ili Italije, ja ne bih izašao sa bijelom zastavom. Imamo određeni kvalitet, dosta iskusnu ekipu, ali sve zavisi od te prve utakmice. Ona bi trebalo da bude prvo poluvrijeme i dosta zavisi od nje, odnosno kakav ćemo rezultat ostvariti. U suštini, može se sa njima igrati, nisu neka velesila, ali su ekipa koja je kondiciono maksimalno spremna. Sa nestrpljenjem čekamo na ove susrete ” istakao je Sveto Ljesar.

Poraz Valensije u Moskvi, novi trijumf Žalgirisa

Zverev demantovao da je zlostavljao bivšu djevojku