Petar Tešanović za Sportski.me: Još jedna godina prepuna izazova s Jadranom

Krsto Vulović

Sezona 2020/21. je za vaterpoliste Jadrana počela onako kako se i očekivalo, trofejom u Kupu Crne Gore, a u tim mečevima protiv Budvanske rivijere u polufinalu i Primorca u finalu se vidjelo i koliko za Novljane znači golman Petar Tešanović.

Vidjelo se kakvu sigurnost donosi odbrani i da iz sezone u sezonu pokazuje kvalitet koji nesumnjivo ukazuje na to da ga čeka ozbiljna karijera.

Tešanović je jedna od glavnih snaga i ove sezone u kojoj crnogorskog šampiona čeka nastup i u domaćem prvenstvu, Ligi šampiona, i regionalnom takmičenju.

„Ambicije su jasne – želimo da trofeju u Kupu dodamo i pehar u prvenstvu Crne Gore. Regionalna liga se igra u drugačijem formatu, kroz dva turnira, nakon čega će biti poznati učesnici finalnog turnira. Cilj je da budemo u najbolje četiri ekipe na Jadranu”, rekao je Tešanović za Sportski.me.

LIGA ŠAMPIONA – IMAMO ŠANSU

Jadran u Liga šampiona igra u grupi B sa Hanoverom, Dinamom iz Tbilisija, Barselonetom i FTC-om, te pobjednikom kvalifikaciona turnira, koji se igra u Budimpešti od 11. do 15. novembra.

Foto: Krsto Vulović

„Grupa nije jednostavna. Protiv Dinama iz Tbilisija i Hanovera bismo mogli da tražimo šansu, ali ni protiv jačih rivala se nećemo predati. Daćemo sve”, ističe Tešanović i dodaje:

„Ovogodišnji format Lige šampiona je drugačiji, igraće se turnirski. Prvi turnir je u Budimpešti u decembru, gdje ćemo igrati protiv domaćina Ferencvaroša, Hanovera i Dinama. Mislim da imamo dovoljno vremena da tempiramo formu za taj prvi turnir. Imaćemo još nekoliko prvenstvenih utakmica i najvjerovatnije odlazak u Kragujevac na sparing mečeve sa Radničkim, tako da ćemo biti u takmičarskom ritmu”, navodi mladi čuvar mreže.

OSLONILI SMO SE NA MLADE SNAGE

Jadran je ljetos promijenio gotovo pola tima.

„Otišla su nam trojica igrača iz prve sedmorke, i još nekoliko koji su bili u rotaciji. Nismo dovodili pojačanja, već su njihova mjesta zauzeli momci iz Jadranovog pogona.

Foto: Krsto Vulović

Svakako da njihov kvalitet još nije na nivou igrača koji su nam otišli, ali mlada smo ekipa, sigurno ćemo svi zajedno napredovati iz meča u meč, što je na neki način i glavni cilj ove sezone – afirmacija novih igrača”, poručuje Tešanović.

Sezona nije mogla bolje da počne, osvojen je Kup na dominantan način.

„U Kupu smo bili nekompletni i uspjeli smo bez većih problema da dođemo do trofeja. Tako da i u prvenstvu slovimo za velikoga favorita, što ćemo naravno morati da dokažemo i u bazenu”.

O REPREZENTACIJI

Tešanović je ozbiljna opcija i za prvog golmana crnogoske reprezentacije. Čini se da je samo pitanje trenutka kada će dobiti veliku šansu.

„Nastaviću da se namećem selektoru za mjesto prvog golmana. Sguran sam da, ako nastavim da radim i dobro branim, nagrada neće izostati”, zaključio je Tešanović.

Preminuo Žarko Knežević, košarkaški Div iz Mojanovića

Mugošin Inčon u posljednjem kolu izborio opstanak