Mornar dočekuje Ulm, Pavićević: Pobjeda donosi mnogo

Košarkaši Mornara sjutra su na evropskoj sceni – u “Topolicu”, stiže njemački Ulm.

Barani su već osjetili posljedice koronavirusa, nažalost – bila je i jedna tragična, borbu sa virusom izgubio je ekonom Luka Macanović.

Tri košarkaša su van stroja zbog virusa, ali su izabranici Mihaila Pavićevića uprkos velikim problemima slavili u prethodna dva meča, protiv Budućnosti u Evrokupu, a zatim i protiv Mege u ABA ligi.

“Treća utakmica u šest dana, sve tri teške zbog situacije u klubu, skraćene rotacije i velikog umora. To me brine. Naravno, cijenimo Ulm. Riječ je o opasnoj ekipi, jako šuterski nastrojenoj. Igraju brzo, osjetili smo to u prvom meču u Njemačkoj u kojem smo vodili na poluvremenu 14 poena, ali se sve to istopilo u nastavku, jer smo ušli u ritam koji je odgovarao rivalu i izgubili”, rekao je Pavićević.

Trener Barana vjeruje da je lekcija naučena.

“Nadam se da smo izvukli pouke iz tog meča i da ćemo sada uzvratiti pametnijom igrom i biti koncentrisaniji. Kad bismo uspjeli da stignemo do pobjede, poprilično bismo otvorili vrata druge runde Evrokupa”, naglasio je Pavićević.

Pobjedom nad Ulmom došli bi na korak od plasmana u Top 16 fazu, jer nakon pet mečeva imaju skor od tri trijumfa i dva poraza.

Meč u dvorani “Topolica” igra se od 18 sati i 45 minuta.

Moćni pravnici

Futsal selekcija ubjedljiva protiv Litvanije