Roganović: Još ne znam na koje igrače mogu da računam

Men’s EHF EURO 2020 Sweden, Austria, Norway - Preliminary Round - Group A, Croatia - Montenegro, Stadhalle Graz, Graz, Austria, 09.1.2020, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Rukometaši Crne Gore počinju pripreme za utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje igraju protiv Kosova i Rumunije, a već sada je jasno da “lavovi” neće biti kompletni u mečevima koji slijede.

Nakon testiranja koja su urađena jutros, znaće se da li će rukometaši Crne Gore prvi trening odraditi u večernjem terminu, ili će se suočiti na novim problemom.

“Situacija je blago rečeno čudna i do sada nedoživljena. Obavili smo testiranja, nadam se da će sve biti u redu, te da ćemo početi sa radom. Na dva dana pred start kvalifkacija još uvijek ne znam na koje igrače mogu da računam. Pored toga, nije isključeno da EHF u posljednjem trenutku otkaže duele koji slijede, ali mi moramo da ostanemo fokusirani. Moramo da se ponašamo normalno, koliko je to realno u ovoj situaciji. Dueli koji slijede su od velikog značaja, a sa dvije pobjede bi napravili kapitalne korake ka ostvarenju cilja, a to je plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta”, naglasio je selektor rukometaša Crne Gore, Zoran Roganović, za Sport Klub.

On je istakao da su njegovi igrači naučili lekciju iz prethodnog kvalifikacionog ciklusa.

“Sada moramo da nastojimo da svaki meč odigramo kao protiv Danaca. Jako je bitno da pobijedimo na startu kvalifikacija, a zatim nas očekuje teško gostovanje u Rumuniji. Uz maksimalnu borbenost, željenu energiju i čvrstinu, a prije svega uz jaku odbranu, vjerujem da možemo da stignemo do dvije pobjede i dva jako bitna koraka na putu ka smotri najboljih selekcija Starog kontinenta”, dodao je Roganović.

Crna Gora je u grupi sa Kosovom, Rumunijom i Švedskom. Iz osam grupa, koliko ih ima ukupno, dvije provoplasirane i četiri najbolje trećeplasirane selekcije će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Futsal reprezentacija spremno dočekuje baraž mečeve

Ne igra se meč Evrokupa Budućnost – Breša