Povratak na parket – mega želja Mega basketa

Košarkaški klub Mega Basket iz Golubovaca više od deceniju je prepoznatljiv po radu sa mlađim kategorijama na košarkaškoj mapi Crne Gore.

Proteklog vikenda KSCG je dozvolio takmičenja u mlađim uzrasnim kategorijama, vijest je naišla na ohrabranje, jer zbog pandemije koronavirusa, sedam mjeseci nije bilo zvuka lopte, škripe patika, osmijeha zbog postignutog koša…

Trener Mege Aleksandar Vuković za Sportski.me kaže da je trenutna situacija, složena…

“Opšta aktuelna tema danas u životu pandemija KOVID 19 na žalost svih zaljubljenika i učesnika u sportskim aktivnostima je prisutna i otežava rad našim klubovima među kojima se nalazi i Košarkaški klub Mega Basket iz Golubovaca. Pandemija je učinjela svoje da od jednog Mega projekta koji je klub bio do pojave ove bolesti, jedan od brojnijih u našoj državi moramo se boriti sa opštom situacijom. Do prekida takmičenja sredinom marta 2020.godine sve selekcije kluba su bile u punom pogonu trenerskom i takmičarskom: Ligi mladih KSCG; Follow Up ligi KSCG, Bemax ligi osnovnih škola. Napravljena je velika pauza od marta do mjeseca oktobra ove godine. Međutim i sam početak trenažnog procesa je veoma složen težak i teško održiv. I ako klub ima veliko povjerenje od roditelja djece koja treniraju kod nas, veliki broj je odsutan sa treninga i nije stavljen u pogon selekcija za ovu takmičarsku sezonu”, rekao je Vuković.

Foto: KK Mega Basket

Kako je raditi u novim okolnostima?

“Počeli smo sa treninzima u Sali Srednje mješovite škole na Golubovcima i sali OŠ „Mahmut Lekić“ u Tuzima, dok ostale sale nismo aktivirali zbog malog broja djece. Uprava kluba kao odgovorna je pratila zdravstvenu situaciju i nije htjela da usloži zdravlje djeci u proteklim mjesecima i zato kasnimo za ostalim klubovima koji su počeli ranije. Klub preduzima sve raspoložive mjere iz svog domena i svojih mogućnosti: djeca koriste maske do otpočinjanja treninga, vrše se dezinfekcije ruku par puta tokom treninga i vrši se obavezno mjerenje temperature prije početka svakog treninga”, rekao je Vuković.

Jeste li se uželjeli takmičenja?

“Klub će nastupati u Ligi mladih sa selekcijom Pioniri 2007-2008 godište, selekcijom Mini Basket 2010 godište, dok očekujemo posle nove godine eventualno učešće u Follow Up ligi sa selekcijom Mlađih pionira. Pošto je manji broj djece na treninzima daje nam se mogućnost upornijeg rada sa djecom sa ispravljanjem nekih tehničkih nedostataka koja su do sada bila prisutna kod igrača”, rekao je Vuković.

Foto: KK Mega Basket

Kako bi ste ocijenili takmičarsku godinu do prekida sezone zbog pandemije ?

“Ova godina se ne može ocjenjivati rad sa nekom ocjenom o uspješnosti kako našeg kluba tako mišljenja smo i drugih jer prekid takmičenja odlaganje početka škole a takođe i početka treninga su uslovili takvo stanje. Nadali smo se da početkom nastave će se stvoriti uslovi za povratak u procesu treninga djece međutim strah kod njihovih roditelja je i dalje prisutan. Mega Basket u ovoj godini je imao veliko razumijevanje od strane Gradske opštine Golubovci koja nam je pomogla da preovladamo sa problemima funkcionisanja. Nadamo se normalizaciji života a takođe i rada našeg sportskog kolektiva sa kojim smo do sada bili prepoznatljivi u našoj državi kao jedan od masovnijih klubova”, rekao je Vuković.

Foto: KK Mega Basket

Naredni cilj KK Mega Basket Golubovci ?

“Planovi su da se nastavi sa radom i upisom novih članova u klub pretežno mlađih selekcija u narednom periodu. Stvaranjem uslova klub će planirati i realizovati Košarkaške kampove koje smo u poslednjih 15 godina organizovali uspješno osim ove kada za to nije bilo uslova. I u protekloj sezoni smo bili prepoznatljivi sa pojedinim igračima koji ovu takmičarsku sezonu nastavljaju u većim klubovima prije svega mislimo na KK Budućnost Voli u kadetima i pionirima što nam ukazuje na naš ispravan i profesionalan rad i trudićemo se da nastavimo tako i dalje”, zaključio je Vuković.

Rafa preokretom do pobjede

Pravo u metu – KK Junior