Ostojić: Cilj ostaje napredak igrača

Ekipa Studentskog centra može biti zadovoljna početkom sezone nakon što su ostvarili trijumfe nad Danilovgradom, Lovćenom i Teodom.

“Studente” očekuje i nastup u ABA 2 ligi, a sportski direktor kluba Đuro Ostojić, koji ne krije zadovoljstvo, u razgovoru za Sport Klub ističe da i dalje ostaje primarni cilj sa početka sezone, a to je napredak igrača.

“Imamo mladu ekipu koja ima veliki potencijal i veliku perpesktivu, a sada je pred nama mnogo posla da pomenuti potencijal i persektivu pretočimo u kvalitet. Dobro smo počeli šampionat Crne Gore, koji je nikada kvalitetniji i ujednačeniji, sada se spremamo za turnir ABA 2 lige, gdje je konkurencija još jača. Iskreno, jako smo zadovoljni što imamo veliki broj kvalitetnih rivala i zahtjevnih utakmica ispred nas, jer je to osnovni preduslov za prethodno spomenuti napredak igrača”, naglasio je Ostojić.

On je dodao da ne želi da se bavi procjenama i prognozama.

“Primarni cilj je napradak igrača, ali na osnovu potencijala i perspektive koju imamo u timu, mogu da obećam da će se ekipa u svakom meču boriti do poslednjeg atoma snage, a da će bez obzira na ime rivala sa druge strane parketa, cilj biti pobjeda. To je jedini način da potencijal pretočimo u kvalitet, da kod igrača formiramo pobjednički mentalitet. Kada se na kraju ove zahtjevne sezone u svakom smislu, podvuče crta, vidjećemo šta smo uradili, kako u rezultatskom smislu, kao i u pogledu razvoja i napretka igrača”, ističe Ostojić za Sport Klub.

Radulović mijenja Radojičića?

Omladinci igraju dvomeč sa Sjevernom Makedonijom