Košarkaši Podgorice otputovali na Zlatibor

Odbrojavanje je završeno – veliko spremanje i pripreme su završene, kreće ono pravo! Košarkaši Podgorice otputovali su danas na Zlatibor, gdje sjutra počinje prvi turnir ABA 2 lige, na kojem će naš klub premijerni meč, u debitantskoj sezoni regionalnog takmičenja, odigrati u utorak protiv MZT-a.

U ekspediciji Podgorice je 15 igrača – Janko Bulajić, Vladan Kaluđerović, Miloš Koprivica, Marko Kovačević, Marko Ljubičić, Marko Ljujić, Alen Malovčić, Novak Musić, Džastin Robinson, Pavle Titić, Mikaile Tmušić, Vladimir Tomašević, Vasilije Vučinić, kao i Ognjen Mićović, koji neće moći da nastupi zbog povrede.

Stručni štab čini trener Zoran Kašćelan, pomoćni trener Vladimir Vuković, trener centara Nikola Bulatović, kondicioni trener Nemanja Marković i fizioterapeut Stefan Lutovac, kao i direktor Zoran Vujičić.

“Želimo da sezonu u ABA 2 ligi otvorimo što je bolje moguće. Na startu nas očekuje duel protiv MZT-a, ekipe koja je uvijek u vrhu ABA 2 lige sa ambicija da uđu u elitni rang, tako je i formiran njihov sastav. Velika je nepoznanica za sve timove u kakvom će stanju biti zbog opšte poznate situacije sa koronavirusom. Ekipa je sastavljena od dobrih Amerikanaca, uz nekoliko domaćih igrača koji su godinama nosioci igre i MZT je jasno jedan od favorita ove lige”, kazao je Zoran Kašćelan, trener Podgorice.

Podgorica u utorak igra protiv MZT-a od 17 časova, dok će nam 12. novembra u 2. kolu rival biti Rabotnički. Zatim slijede dva crnogorska derbija – 15. novembra u neobičnom terminu od 11 časova igramo sa Sutjeskom, a na kraju 17. novembra od 17 časova rival je Lovćen.

Kejn odveo Totenhem na lidersku poziciju

Mir na korak od titule