Pavićević uoči duela sa Primorskom: U Topolici se mi pitamo

Dugo putovanje iz Malage u Bar, preko Frankfurta, Beograda (gdje su noćili) i Podgorice, i promjena tri aviona, učinilo je da košarkaši Mornara više misle o tome kako da se odmore i „napune baterije“, nego o predstojećoj utakmici sa Primorskom.

Barani su se sa Kopranima u ABA ligi sastali, do sada, samo dva puta i to u prošloj sezoni. Domaćini su oba puta zabilježili ubjedljive pobjede, Primorska 101:83. Mornar 99:85. Taj trijumf Mornara 12. januara ove godine, označio je početak sjajne januarske serije, u kojoj su oružje pred barskim abaligašem položili, redom, i Cedevita Olimpija u Ljubljani, FMP u Baru, Zadar u Zadru i, kao „šlag na torti“, Crvena zvezda u nezaboravnom meču u, posljednji put, dupke punoj „Topolici“.

Ali, tada se korona pominjala kao udaljeno zlo iz Kine, danas determiniše život u cijelom svijetu.

Trener Mornara Mihailo Pavićević je, kao i uvijek kad je njegov tim favorit na papiru, oprezan.

„U ABA ligi nema lakih protivnika, to stalno ponavljam. Svako opuštanje može skupo da nas košta. Ne smije nas zavarati to što je Primorska još uvijek bez pobjede. U prošlom kolu  protiv Crvene zvezde pokazala je da umije da bude veoma nezgodan rival. Nije bilo vremena da se pripremimo za ovu utakmiicu, ali bitno je da se momci odmore i osvježe poslije zaista napornog puta do Španije i nazad. Od prvog minuta moramo da nametnemo svoj ritam i gostima stavimo do znanja da nemaju šta da traže u našoj dvorani. U suprotnom, biće teško, kao i uvijek kad ne uđemo punom snagom u utakmicu“, upozorava Pavićević.

Nemanja Vranješ očekuje nastavak dobre serije u ABA ligi.

„Polako se kompletiramo, kako vrijeme bude odmicalo, igraćemo sve bolje. Važno je samo da nas zdravlje posluži. Protiv Primorske smo favoriti, ali to moramo angažovanom igrom da potvrdimo na terenu. Vjerujem u našu dobru igru i pobjedu“, ističe Vranješ.

Utakmica Mornar – Primorska, igra se sjutra, u subotu, 14. novembra, od 21 čas, u dvorani „Toopolica“, bez prisustva publike.

Salah pozitivan na koronu

Perfektna vožnja Milera pred VN Valensije, Mir izletio sa staze