Prvi trener Marka Simonovića: Srećan sam zbog njega

Foto: KK Gorštak

NBA liga, najjača košarkaška liga na svijetu imaće predstavnika iz grada od osam hiljada stanovnika – Marka Simonovića, koji je od sinoć novi član Čikaga.

“Bulsi” su izabrali Marka iz druge serije kao 44. pika.

NBA drfat sa velikom pažnjom ispratio se u Kolašinu – rodnom gradu Simonovića, koji je prve košarkaške korake učio u Gorštaku, kod trenera Miroslava Mika Jankovića.

Foto: KK Gorštak

“To je po meni fascinantno i nestvarno. Jedna velika satisfakcija za mene kao njegovog trenera i Gorštak kao klub. Sa druge strane za sve dječake iz našeg grada i Crne Gore jedna motivacija da se snovi ostvaruju ako predano i odgovorno treniraš i radiš. Želim mu puno sreće i vjerujem u njega”, kazao je Janković za Sportski.me

Sjeća se Janković i prvog treninga sa novim članom Čikaga u sali OŠ “Risto Manojlović”.

“Sa Markom sam se prvi put sreo na treningu sa nekih njegovih sedam godina. Odmah je skrenuo pažnju na sebe kako visinom tako i velikom pozitivnom energijom koju je širio na sve ostale. Iz treninga u trening brzo je usvajao košarkaške fundamente i napredovao. Prepoznavši njegov talenat za neki, potencijalno visok nivo igranja košarke, iako je bio najvisočiji, dobio je potpunu slobodu u prenosu lopte, kreiranju napada, šutiranju…Što mu je rekao bih u nastavku karijere koristilo” kazao je Janković.

Foto: Privatna arhiva

Saradnju su kasnije nastavili i u juniorskoj reprezentaciji Crne Gore.

“Marko je u tom periodu dobio nastavak svog razvitka a kroz fenomenalne partije samopuzdanje je bilo sve veće i veće. Posebno Eurobasket u Slovačkoj kada je svim klubovima i menadžerima skrenuo veliku pažnju odličnom igrom i statistikom. Naravno, pun pogodak i prekretnica karijere je prelazak u Megu. Njegova prošla sezona je bila sjajna kao i početak nove”, rekao je Janković. 

Kolašin je uvijek bio grad košarke, a Gorštak izvor talenata. Zato treba očekivati u budućnosti, nekog novog Simonovića, Šćepanovića, Bogavca…

“Klub i ja kao trener ćemo nastaviti kroz trenažne procese i takmičenja da na najbolji način iskorstimo i izbrusimo talenat nekog novog Simonovića, Šćepanovića…”, kazao je Janković.

NBA: Čikago izabrao Simonovića kao 44. pika

Kakav peh: Nova povreda Kleja Tompsona