Marić u Ukrajini sa 23 igračice

Selektor ženske seniorske reprezentacije Mirko Marić otkrio je adute za meč posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na gostovanje Ukrajini putuju 23 igračice – golmani: Ivana Čabarkapa (Breznica), Ines Obradović (Modriča, BiH), Anastasija Krstović (Budućnost); odbrana: Helena Božić (Partizan Bardejov, Slovačka), Radosava Kočanović, Marija Maraš, Aleksandra Popović, Maja Miletić (Breznica), Milica Radunović, Jovana Vučinić (Budućnost); vezni red: Jelena Sarić (Ekonomist), Jelena Karličić, Enida Bošnjak (Breznica), Slađana Bulatović (Rajo Valjekano, Španija), Jasna Đoković (SFK, BiH), Darija Đukić, Jelena Vujadinović (Partizan Bardejov, Slovačka); napad: Nađa Đurđevac, Svetlana Bečić, Anđela Tošković (Budućnost), Medina Dešić (Vurcburg, Njemačka), Armisa Kuč (SFK, BiH), Ana Knežević (Breznica).

Crna Gora je još bez boda u grupi I, ali su prethodne utakmice, pogotovo gostovanje Grčkoj, bile dokaz napretka ekipe.

“Pokazali smo da rastemo iz utakmice u utakmicu, tako da vjerujemo da protiv Ukrajine možemo ostvariti dobar rezultat. Za nas će plus biti i to što je Ukrajina pod pritiskom jer mora pobijediti ukoliko želi da osvoji drugo mjesto u grupi. Motivisani smo, mislim i veoma hrabri uoči ove utakmice, u kojoj želimo da damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti”, kazao je selektor Marić.

Kao i uoči nekih ranijih mečeva, Marić ima određenih problema sa izostancima.

“Ovog puta nećemo moći da računamo na četiri igračice. Ali, navikli smo na to, uhodali smo se uz takve probleme. Sada je najbitnije da zbog narednih testiranja na korona virus ne bude još izostanaka”, dodao je Marić.

Duel sa Ukrajinom igra se 1. decembra u Kijevu, na stadionu ,,Obolonj“, sa početkom u 18 časova.

Skariolo: Avdija će biti uspješan u NBA

Francuska lako do pobjede protiv Britanije