“Amplitudo” Druga fudbalska liga Crne Gora – Odigrane utakmice 18. kola: Igalo srušilo i Arsenal, bod za Kom u Rožajama

Foto: FK Igalo

Igalo – Arsenal 2:0

Nakon što su u prošlom kolu nadvisili Kom, fudbaleri Igala pobijedili su još jednog favorita. Na Solilama je pao Arsenal, lider drugoligaškog karavana, pa su Igaljani samim tim odložilo promociju jesenjeg prvaka. Poslednje kolo prvog dijela prvenstva donijeće odluku na pitanje ko će prezimiti na čelu tabele. Uz sve to, Igalo je sa nova tri boda ostalo u samom vrhu i sigurno je da će uz nekoliko pojačanja u drugom dijelu sezone igrati najmanje za prolaz u baraž.


Ibar – Kom 1:1

Dugo su Zlatičani bili ove jeseni na čelu tabele, ali ih je nekoliko loših rezultata koštalo tog prvog mjesta. U nedjelju je tim trenera Radisava Dragićevića odigrao samo 1:1 u Rožajama, pa će u posljednjem kolu igrati na pobjedu i čekati kiks Arsenala kako bi se vratili na prvo mjesto. Ali, i pored svega toga, Kom ostaje jedan od glavnih kandidata za ulazak u prvu ligu.

Mornar – Berane 0:0

Još jedan od kandidata za ulazak u Prvu ligu nije uspio da stigne do pobjede. Mornar je na Topolici odigrao bez golova sa Beranama, što svakako ne zadovoljava njihove apetite. Ostali su izabranici Slavoljuba Bubanje na trećem mjestu sa pet bodova zaostatka za Arsenalom, dok su se Beranci sa ovim trijumfom učvrstili na poziciji broj pet.


Drezga – Grbalj 0:2

Kako se bliži kraj jesenjeg dijela sezone, tako je igra Grblja sve bolja. Trikolori su stigli do četvrte uzastopne pobjede i tako stigli do kote od 21 osvojenog boda. Grbalj je do trijumfa, a samim tim i bijega iz opasne zone stigao golovima Miloša Vučetića i Nikole Stanišića.

Jedinstvo – Bokelj 1:1

U duelu Jedinstva i Bokelja, odigranom u Bijelom Polju, pobjednika nije bilo. Remi na ovom susretu svakako više odgovara Kotoranima, koji ove sezone ne igraju onako kako se od njih očekivalo. Možda će ovakav ishod motivisati fudbalere Bokelja da u posljednjem jesenjem meču protiv Berana zabilježe pobjedu i koliko-toliko zadovoljniji odu na odmor.


Poslednje kolo prvih dijela prvenstva biće odigrano u četvrtak 3. decembra. Sastaju se: Igalo – Jedinstvo, Ibar – Arsenal, Drezga – Kom, Mornar – Grbalj i Bokelj – Berane.

Lista strijelaca

9 – Vule Vujačić (Kom), Nino Vukmarković (Mornar)8 – Nikola Globarević (Berane)7 – Nikola Stanišić (Grbalj)5- Augusto Korea (Bokelj), Balša Radović (Igalo), Anton Memčević (Jedinstvo)

“Lavice” uspiješno prošle test na Kovid-19

Juventus će u januaru pokušati da dovede Stefana Savića