RSCG i Elektroprivreda nastavili sponzorsku saradnju

Nastavlja se saradnja sa Elektroprivredom Crne Gore AD Nikšić.

Rukometni savez Crne Gore (RSCG) i Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić (EPCG) nastavljaju saradnju. Ugovorom je predviđeno da će EPCG kao generalni sponzor Saveza, nastaviti da pruža podršku nastupima reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni, te razvoju rukometa u svim centrima naše države.

Izvršni direktor EPCG Igor Noveljić, naglasio je da je Elektroprivreda u svojoj 110-godišnjoj istoriji uvijek podržavala razvoj svih segmenata društva:

“Posebno je zadovoljstvo kada podršku opredjeljujemo sportu. Ne samo zbog reprezentativnih utakmica, već više zbog doprinosa da se u sport uključi što više mladih ljudi, da nauče da njeguju vrijednosti koje sport podstiče: timski duh, fer i poštena igru, kao i da imaju zdravi fizički i psihički razvoj. Naša obaveza je u ovim izazovnim vremenima još veća i nadamo se da ćemo generalnim sponzorstvom doprinijeti i da se nastavi tradicija ostvarivanja dobrih rezultata naših rukometnih reprezentacija”.

Uz podsjećanje da je EPCG tradicionalni partner Saveza, te da je saradnja produbljena potpisivanjem ugovora o generalnom sponzorstvu, predsjednik RSCG Petar Kapisoda istakao je da vjeruje da će ženska reprezentacija ostvariti dobar rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu u Danskoj, te da će i naredna godina biti uspješna za crnogorski rukomet, što će biti na zadovoljstvo kako navijača i ljubitelja rukometa, tako i svih sponzora i partnera Saveza.

”Nastavak saradnje je logičan sljed događaja nakon brojnih uspjeha koje smo zajednički ostvarili. Naši rukometaši i rukometašice su bili učesnici evopskih i svjetskih smotri, čime smo zadržali mjesto u krugu država koje imaju svoje predstavike na najvećim takmičenjima i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ali okrenuti smo novim izazovima – prvi nas očekuje već za nekoliko dana kada rukometašice počinju nastup na Evropskom prvenstvu u Danskoj. I naredna godina obiluje brojnim takmičenjima na kojima će nastupiti naše reprezentativne selekcije, pri čemu je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, glavni cilj koji smo postavili ispred sebe u narednom periodu. Podrška EPCG-a je od izuzetnog značaja u nastojanju da ostvarimo te ciljeve i zbog toga izražavam veliku zahvalnost za podršku koju dobijamo. Vjerujem da će saradnja biti dugoročna i da će biti na obostrano zadovoljstvo“.

Petar Kusovac za Sportski.me: Teodo je zdrava košarkaška priča

Balkanska liga: Ibar ubjedljiv, poraz Teoda