Odgođen meč Radoševića do marta


Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević neće nastupiti na bokserskoj reviji u Njemačkoj, a na povratak u ring sačekaće do marta naredne godine, saopšteno je iz njegovog štaba.

Navodi se da je Feliks Šturm, koji zajedno sa Ismailom Ozenom Otom organizuje bokserski spektakl, obavijestio Radoševića da će, zbog složene epidemiološke situacije usljed pandemije koronavirusa, na reviji nastupiti samo domaći takmičari.

Navodi se da bi zbog mjera njemačkih vlasti svi takmičari sa strane morali da budu deset dana u karantinu.

“Već mjesec i po sam u jakom treningu i iskeen da budem radovao sam se povratku u ring. Moj prijatelj Feliks Šturm, obavijestio me je da po dolasku u Njemačku moram biti izolovan deset dana. To je naravno veliki problem, jer praktično pred meč gubite deset dana treninga i onda je nemoguće na pravi način ući u ring. Baš zbog toga nastupiće samo njemački borci, jer niko od takmičara sa strane nije prihvatio da bude u karantinu”, objasnio je Radošević.

Crnogorski bokser, koji je 7. decembra prošle godine u njemačkom Hemelnu slavio protiv Isama Asabova, dobio je poziv da bude dio bokserskog spektakla u Njemačkoj, što je ujedno trebalo da predstavlja početak saradnje crnogorskog boksa i njemačkih organizacija.

Šturm, od kojeg je Rado bokser poražen 2013.godine u odlučujem meču za napad na titulu prvaka svijeta IBF verzije, najavio je novi spektakl.

“Postigli smo dogovor da se organizuje meč u martu ili aprilu naredne godine, a ostaje da se vidi da li će se ta revija organizovati u Njemačkoj ili da u Podgorici napravimo bokserski spektakl”, kazao je Radošević.

Edžim pred Zvezdu: Oni su dobar tim, to je motivacija i za nas

Uniprom novi sponzor POK-a