Pavićević nakon Partizana: Možemo da kažemo da smo u komotnijoj situaciji

Mornar je pobijedio Partizan, upisao sedmi trijumf u ABA ligi – bilo je 77:76 nakon produžetka.

“Ne znam kada me je neka utakmica umorila kao ova. Bilo je nekoliko razloga za to. Znao sam da će biti teško, Partizan je odlična ekipa, ima sjajne igrače. Došli su ovdje nakon lošeg starta da se vade, to je učinilo da i mi imamo pritisak”, rekao je Pavićević i nastavio:

Na kraju može da se ispostavi da je ovo jedna od najbitnijih pobjeda. Teško bi bilo da smo izgubili. Partizan je došao spreman da nas poremeti, ali sada imamo solidnu zalihu. Možemo da kažemo da smo u komotnijoj situaciji”.

Partizan je imao šut za pobjedu.

“Imali smo sreće, završilo se dobro po nas. Vidjela se pauza, ni oni ni mi nismo trenirali u komletnom sastavu. Ali, bilo je mnogo želje, htjenjem smo greške i nadomjestili. Bacali smo se za loptu, to me raduje”.

Mornar je u drugom dijelu bio mnogo bolji nego u prvom.

“Ključni momenat je bio taj što smo na poluvremenu imali samo minus šest. Nismo igrali nimalo dobro, pravili smo početničke u odbrani, potpuno smo bili dekoncentrisani. I u napadu ishitreni, bezidejni. Loše smo čitali situacije. Morali smo da igramo pametno, u drugom je i bilo bolje. Napravio sam hazarderski potez, dugo sam držao petorku u finišu. Da smo izgubili, to bi bio moj poraz”, kaže Pavićević.

Barani su pogodili samo četiri trojke iz 23 pokušaja.

“Nije nas služio šut, ali je i protivnik tome doprinio. Tražio sam da napadnemo driblingom, tu smo im i napravili problem u drugom poluvremenu”, zaključio je Pavićević.

Teška povreda rukometašice Budućnosti: Andrea Lekić na nosilima napustila parket VIDEO

Kralj: Zaslužena pobjeda; Matković: Cilj ostvaren