Sjutra žrijeb kvalifikacija za SP u Kataru: Crna Gora u četvrtom šeširu

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine biće održan sjutra u Nionu, a crnogorska reprezentacija biće žrijebana iz četvrtog šešira, saopšteno je iz Svjetske fudbalske asocijacije.

U evropskim kvalifikacijama učestvovaće 55 reprezentacija koje će biti podijeljene u deset grupa.

Pobjednici grupa direktno će izboriti plasman na Mundijal, a deset drugoplasiranih, kao i dvije reprezentacije iz Lige nacija igraće dodatne kvalifikacije.

Uz prvog šešira biće žrijebani Belgija, Francuska, Engleska, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Njemačka i Holandija, u drugom su Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Srbija, Turska, Slovačka i Rumunija, a u trećem Rusija, Mađarska, R. Irska, Češka, Norveška, Sjeverna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Iz četvrtog šešira žrijeb čekaju Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Bjelorusija, Gruzija i Luksemburg, u petom su Jermenija, Kipar, Farska ostrva, Azerbajdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Letonija i Andora, a u šestom Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Žrijeb će, zbog pandemije koronavirusa, prvi put u istoriji biti održan bez prisustva predstavnika nacionalnih federacija.

Kvalifikacije će biti održane od marta do novembra 2021. godine, dok je plej-od od 24. do 29. marta 2022. godine.

Svjetsko prvenstvo biće odigrano od 21. novembra do 18. decembra 2022. u pet katarskih gradova (Doha, Lusail, Al Kor, Al Vakra, Al Rajan).

Hakšabanović pogodio iz slobodnjaka

Odgođene trke u Santa Katerini u Sent Moricu