Felps: Neće biti svjetskih rekorda u Tokiju

Legendarni plivački as Majkl Felps (35), kazao je da na Olimpijskim igrama u Tokiju neće biti spektakularnih rezultata i rekorda.

 „Iskreno, mislim da će odlaganje Igara predstavljati veći problem nego što se čini. Najbolji među najboljima će plivati brzo, ali svjetski rekordi? Ne bih rekao…Sa svim zatvaranjem bazena, neko će morati da bude prokleto savršen tokom ostatka pripremnog perioda da bi imao šansu za svjetski rekord“, izjavio je Felps i dodao…

Mentalni pristup plivanju će biti u velikoj mjeri narušen pandemijom. Neki neće moći to lako da prebrode. Svi insistiraju na fizičkom stanju, ali naše mentalno i psihičko zdravlje treba da se tretira na istovjetan način“, kazao je Felps.

Majkl je poslije Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, na kojima je nosio zastavu SAD tokom ceremonije otvaranja, objavio da će se povući iz aktivnog bavljenja plivanjem. Prethodno je učestvujući na pet Igara osvojio nevjerovatne 23 medalje, po čemu je najuspiješniji u istoriji najveće svjetske sportske manifestacije.

Debrecin domaćin evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu

Dvije decenije od ubistva Harisa Brkića