Radičević: Nagrađeni smo za trud i rad; Jauković: Presudile su naša želja i borbenost

Crna Gora je odigrala perfektan meč i pobjedila Švedsku 31:25 u utakmici 2. kola glavne runde Evropskog šampionata u Danskoj.

Kapitenka reprezentacije Jovanka Radičević, blistala je večeras protiv Šveđanki, postigla čak 11 golova.

 „Dobile smo malu nagradu za sav trud i rad u prethodnim utakmicama u kojima nam se nije dalo i nijesmo imale sreće. Srećna sam što smo pokazale karakter bez obzira na tri poraza na prvenstvu, potvrdile smo da smo pravi tim i da je ispred ove ekipe svjetla budućnost. Samo mi znamo koliko nam je teško što nismo uzele bod ili više bodova protiv Francuske i Rusije. Bole te neke stvari kao sportistu, koliko god da se trudiš da ideš dalje. Ipak, izdigle smo se iz svega toga, cilj je bio da se prođe u glavnu rundu i to smo uspjele. Svaka utakmica u glavnoj rundi za nas je važna da se uigravamo za olimpijske kvalifikacije. Imamo karakter i borimo se, nema pravo niko da nam zamjeri jer smo se u svim mečevima borile tokom 60 minuta. Nekad pobijediš, nekad izgubiš, ali najvažnije je da vjerujemo u ovo što radimo i vjerujem da će nam se sve vratiti kad bude najpotrebnije, odnosno u martu“, rekla je Radičević.

Đurđina Jauković je poručila da protiv Španije pobjedom žele da završe prvenstvo.

„Srećna sam što se napokon isplatio sav trud. Bilo je teško jer je već peta utakmica i stiže nas umor. Izborile smo se sa tim i zasluženo slavile. Presudile su naša želja i borbenost, možda su neki pomislili da su nas neki protivnici na ovom prvenstvu potcijenili ili da smo imale sreće, ali smo iz utakmice u utakmicu dokazivale da imamo kvalitet. U svim mečevima smo ostavile srce na terenu, borile se do posljednjeg minuta i na kraju je ovoliko razlika bila i logičan epilog. Preuzela sam odgovornost kad nam je Švedska zaprijetila, osjetila sam da treba da to uradim. Danas sam to bila ja, u prošlom meču neka druga igračica, tako da to nije neki taktički dio, već se situacija na terenu tako odvijala. Svi želimo da pobjedom protiv Španije završimo prvenstvo. U prethodnih pet mečeva samo smo podbacile u drugom poluvremenu duela protiv Danske“, kazala je Jauković.

Lovćen slavio protiv Teoda

Džaferović: Srećna sam zbog debija u državnom dresu