ASCG: Đurović i Vuković najbolji

Foto: ASCG

Članovi Atletskog kluba Podgorice, Tomaš Đurović i Marija Vuković, najbolji su atletičari Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Atletskog saveza, odlučio je Upravni odbor te asocijacije.

Đurović je u 2020. godini osvojio je prva mjesta u bacanju kugle na trofeju Crne Gore, državnom prvenstvu i mitingu bacača u Draževini sa rezultatom 19,72m.

Taj rezultat po IAAF tablicama iznosi 1104 boda.

Vuković je osvojila srebrnu medalju u skoku u vis na prvenstvu Balkana u dvorani, dok je bila četvrta na Balkanskom šampionatu u Klužu.

Ima I treće mjesto na Istanbul kupu u dvorani , dok je bila druga na mitingu u Atini i Kalithei.

Ima najvredniji rezultat od crnogorskih atletičarki po IAAF tablicama – 188 cm – 1101 bod,

Najbolji juniori u 2020. godinu su Amir Papazi (Tempo) i Ana Bošković (Tara), a mlađi juniori Ognjen Vojvodić (Mornar), Ognjen Marsenić (Lim) i Irena Bošković (Tara).

Za najbolje pionire proglašeni su Srđan Lunić (Mornar) i Anabela Mujović (Sanja).

Upravni odbor je za najboljeg veterana proglasio Dragoljuba Koprivicu (Mornar) i Radu Miladinović (Podgorički marathon).

Specijalnim priznanjem za ostvarene rezultate u 2020. godini biće nagrađeni Slađana Pejović (Nikšić), Ljiljana Matović (Dionis) i
Danijel Furtula (Podgorica), dok će posebna priznanja dobiti Danilo Vujičić (Mornar), Ivana Milošević (Sanja) i Maša Bubanja (Lim).

Priznanja za ostvarene rezultate u 2020. godini dobiće i Željko Dabović (Sparta), Anja Turner (Podgorica), Petar Tomić (Mornar), Marija Perišić (Lovćen), Marija Jovićević (Lovćen), Luka Tadić (Nikšić), Aleksa Bošković (Rudar), Milivoje Pajović (Orion), Mare Jablan (Lovćen).

Biće nagrađeni i Vesna Kljajević (Tara), Elena Kršić (Lovćen), Balša Milatović (Mornar), Lejla Maljević (Lovćen), Elzana Guberinić (Orion), Enes Erović (Jedinstvo), Sergej Martinović (Lovćen), Anja Novaković (Sanja) i Nađa Stanišić (Sanja).

Upravni odbor je konstatovao da su u 2020.godini osvojene tri medalje na prvenstvima Balkana – srebrna Marije Vuković u skoku u vis i bronzane juniora Ane Bošković u bacanju diska i Amira Papazija u bacanju koplja.

Ispunjena je i jedna norma za međunarodna takmičenja u 2021.godini, Danijel Furtula u bacanju diska na prvenstvo Evrope za seniore u Parizu.

Džaferović: Srećna sam zbog debija u državnom dresu

Preminuo Žerar Ulije