Istorijska šansa za Mornar

Tri dana poslije meča u ABA ligi, košarkaši Budućnost Volija i Mornara odigraće sjutra veče (19:00h) u “Morači” još jednu utakmicu. Ovog puta u okviru posljednjeg, desetog kola, prve faze Evrokupa.

Mornar se nalazi pred istorijskom šansom – ukoliko pobijede, Barani će se plasirati u TOP 16 Evrokupa. Ako tim Mihaila Pavićevića izgubi, moraće da se nada pobjedi Unikahe u svojoj dvorani nad Ulmom.

„Ovo je istorijska šansa za plasman među 16 najboljih ekipa Evrokupa. Znamo šta taj meč donosi svima nama. Nadam se da ćemo izvući pouke iz posljednje utakmice i da nećemo zavisiti od utakmice u Malagi. Vjerujem da ćemo se skupiti, kao i uvijek kad je teško i da ćemo ostaviti zadnji atom snage u ‘Morači’, kako bismo uspjeli da pobijedimo i krunišemo sjajan start u ovoj sezoni”, rekao je košarkaš Mornara Nemanja Vranješ.

U derbiju desetog kola ABA lige, u nedjelju, Budućnost je slavila 81:74. 

„Predstoji nam, zaista, specifična utakmica, u tri dana igramo dva puta sa istim rivalom na njegovom terenu. Osnovno je da smanjimo padove u igri. Ako u tome uspijemo, mislim da možemo da osvojimo bodove. Nema tajni između naše dvije ekipe. I nečija trenutna inspiracija može da odluči meč. Vjerujem u našu pobjedu“, optimista je Sead Šehović.

“Lavice” žele pobjedom da završe šampionat

Budućnost Bemax sjutra protiv Orlova