Obnovljena spomen ploča igračima Budućnosti

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je danas sa saradnicima obišao danas završene radove na rekonstrukciji dijela Njegoševe ulice, od Bulevara Ivana Crnojevića do kružnog toka kod Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kao i obnovljenu spomen ploču posvećenu poginulim igračima i članovima Fudbalskog kluba „Budućnost“.

Vuković je istakao da je Dan oslobođenja Podgorice uvijek prilika za prisjećanje na najvažnije datume u istoriji glavnog grada i slavne tradicije antifašizma na koju smo, kako je kazao, do danas ostali ponosni.

„Tradicija antifašizma predstavlja temelj građanskog, multietničkog društva kojim se naš grad tradicionalno ponosi, tako da smo ove godine odabrali da dan grada obilježimo i tako što ćemo nakon što je naš stručni tim iz Muzeja i galerija odradio restauraciju, vratiti na mjesto na kojem je originalno stajala ploču posvećenu igračima FK „Budućnost“ koji su položili svoje živote za slobodu u Drugom svjetskom radu”, istakao je Vuković. 

Naglasio je da Budućnost predstavlja ponos grada i da se na ovaj način “prisjećamo onih koji su nas zadužili, koji su nam pokazali put” i poručio “da smo ponosni na antifašističku tradiciju koja je vezana uz slavno ime Budućnosti i naše Podgorice.”

„Vrlo smo ponosni na tu tradiciju, vrlo smo ponosni što naš najveći i najznačajniji sportski kolektiv ima upravo takvu istoriju, takvu tradiciju i zato smo veoma zadovoljni što danas a u susret velikom jubileju – proslavi stogodišnjice od formiranja kluba možemo da kažemo da je on finansijski stabilan i izuzetno uspješan“, istakao je gradonačelnik.

Direktor gradskog preduzeća ‘’Putevi’’ Radenko Bulatović rekao je da je u proteklih deset dana saniran krak Njegoševe ulice, za šta je izdvojeno oko 55.000 eura.

‘’Završili smo sanaciju dijela Njegoševe ulice, površine 1.000 kvadratnih metara asfaltnog sloja, uklonili smo oštećeni asfaltni kolovoz, pripremili podlogu za asfaltiranje, rekonstruisali slivničke rešetke, završili habajući sloj, nakon toga iscrtali horizonatalnu signalizaciju. Na ovom potezu smo sanirali 700 kvadratnih metara trotoara, a važno je naglasiti da će saobraćaj u ovom dijelu ulice biti jednosmjeran”, zaključio je Bulatović.

Alardajs preuzeo VBA

Budućnost Bemaks ubjedljiva protiv Orlova