Arsenal nikad bolji: Do 1. mjesta bez fanfara i pompe

Bez pompe, prevelikih obećanja i najava, ali strpljivim radom od starta šampionata u Amplitudo Drugoj fudbalskoj ligi, Arsenal je jesenji dio završio kao najbolja ekipa.

Izabranici Gorana Jovanovića su sve vrijeme bili u vrhu drugoligaške tabele i nakon 19 kola sakupili su 41 bod, dva više do drugoplasiranog Koma.

Od ekpe koja je češće igrala u trećeligaškom rangu, ili se borila za grčevit opstanak, tivatski fudbal dobio je u Arsenalu najozbiljnijeg kandidata da se napokon pred tivatskom publikom igra i prvoligaški fudbal.

“Istina je da smo nekako iz prikrajka uspjeli da poremetimo poredak na tabeli i završimo kao prvi, ispred Koma, Mornara, Igala i Berana, koji su kvalitetni i garancija uzbudljive borbe u preostalih 17 kola. Mi smo, moram to da kažem, obezbijedili cilj, a to je opstanak, što je bila uobičajena realnost u Tivtu. Sada, međutim, duvaju neki drugi vjetrovi, klub napokon ima odlične uslove za rad ali su za uspjeh najzaslužniji igrači. Ja sam samo tražio maksimalnu angažovanost, ali su odgovorili borbenošću, istrajnošći i brojne su utakmice dobili preokretom. To je taj karakter, koji nas je odvojio”, ne bez ponosa je naglasio Jovanović.

Tivćani su se pred početak sezone pojačali sa šest igrača, ove zime u planu su dva do tri pojačanja.

“Apsolutno smo pogodili sa ljudima koje smo doveli i sada je najvažnije da zadržimo ekipu na okupu. Moramo tražiti popunu zbog pravila da mora u ekipi biti igrača mlađih od 21 godine, a nama od proljeća neki gube taj status. Ipak, pred sezonu smo iz Sutjeske doveli Jovana Mirkovića, koji tek puni 19 godina, a pokazao je enormnu klasu i kvalitet. Nadamo se da možemo zadržati poziciju, ali će sve zavisiti od finasnija i nadamo se da će nova lokalna uprava prepoznati značaj”, kazao je Jovanović za “Vijesti”.

Od prošle zime kada je u Tivtu uz podršku FSCG napravljen teren sa vještačkom podlogom, krenuo je i procvat fudbala ali i Arsenala, smatra sportski direktor Antoša Golub.

“Ovaj sportski sektor je 2016. zatekao ekipu u trećem rangu, sa svega 15 dječaka koji su trenirali u klubu. Prošle sezone smo u finišu Druge lige uspjeli da nadigramo vodeće klubove i napravili smo analizu potrebnih pojačanja. Pokazala su se kao prava i sada možemo da kažemo da smo odlično radili. Imamo sve selekcije, izvanrednu školu fudbala, a u kadetima čak 23 igrača. Doskorašnji presjednik Rado Arsić je uradio veliki posao, nadamo se da će ga nastaviti novi predsjednik Krsto Bošković. Dobijanjem novog pomoćnog terena sa vještačkom travom rasteretili smo i glavni teren, koji nije više u tako lošem stanju. Biće potrebna ulaganja za prvoligaško nadmetanje, ali tada neće izostati ni podrška od FSCG. Napravili smo u klubu sjajan tim, veliki je rad i za par godina ćemo zu timu imati i svoje mlade igrače, ukoliko gradske vlasti podrže projekat”, dodao je Golub.

Debakl Fenera u Litvaniji

Poznati kandidati za najboljeg sportistu Crne Gore