Jovana Vuković potpisala za Partizan

Jovana Vuković nova je košarkašica Partizana. Crnogorska košarkašica (193 cm, 1993), prvi dio sezone provela je u ekipi Jumpera iz Zenice, gdje je u prvenstvu Bosne i Hercegovine upisala pet nastupa i za 23 minuta u prosjeku imala 7,5 poena i pet skokova, pa se očekuje da bude važno pojačanje za beogradski tim.

“Ovo je za mene povratak nakon praktično dvije godine pauze nakon koledža. Za to vrijeme godinu sam bila u Americi, iskoristila radnu vizu, a s obzirom na to da je ova godina onemogućila neke planove ljeto sam iskoristila da se dovedem u formu i da pokušam da odigram ovu sezonu. Nakon kratke epizode u Bosni i Hercegovini, došao je poziv iz Partizana, gdje ću imati priliku da prvi put igram i regionalnu ligu”, kazala je za Arenu Jovana Vuković.

Vuković, inače sestra naše poznate atletičarke Marije, košarkom je počela da se bavi u Antivariju, zatim je igrala u Lovćenu, bila članica Herceg Novog, a onda je na studijama u SAD igrala za Florida State, Eastern Flordia i Longwood College…Zbog povrede koljena bila je van terena, ali sada je sve to prošlost…

“Nedostajao mi je teren, zbog povreda se nijesam naigrala i htjela sam da, ako se vratim igranju, to bude iz pravih razloga, a na prvom mjestu da budem psihički rasterećena i motivisana da igram i uživam u košarci, što dugo nijesam. Drago mi je što konačno imam pravu priliku i što ću braniti boje kluba koji igra, pored domaćeg takmičenja i regionalnu ligu, gdje ću imati prostora da se dokažem ako zaslužim i zaradim šansu”, naglasila je Vuković.

Zanimljivo je da će rođena Cetinjanka debitovati protiv Budućnost Bemaxa, jer će Partizan u ponedjeljak i utorak ugostiti Podgoričanke.

“Očekuju nas dvije utakmice protiv Budućnosti, koja je na vrhu tabele i koja je godinama u samom vrhu WABA lige, a koja ima kvalitetan tim. Lično, radujem se jer većinu djevojaka iz Budućnosti poznajem od ranije i mislim da će mi to biti lijep uvod za povratak na teren”, istakla je Jovana Vuković.

Levante bolji od Sosijedada

Mijović: Zaslužena pobjeda Mege, fali nam svježine