OSCG izabrao najbolje u 2020.

Odbojkaški savez Crne Gore izabrao je najbolje i najperspektivnije u 2020.godini.

Shodno Pravilniku o kriterijumima i načinu izbora najboljih i najperspektivnijih koji je nedavno usvojen, glasanjem odbojkaških klubova birani su odbojkaši, odbojkašice i treneri koji su obilježili 2020.godinu.

Za najboljeg odbojkaša u domaćem prvenstvu za 2020.godinu izabran je Blažo Milić iz OK »Budva«, koji je osvojio najviše glasova klubova. Milić je prethodne sezone osvojio Kup i prvenstvo Crne Gore sa ekipom »Budva«, a imao je više glasova od Milutina Pavićevića, Ivana Zvicera i Aleksandra Milivojevića, takođe članova OK »Budva«.

Za najboljeg odbojkaša u inostranstvu za 2020.godinu izabran je Vojin Ćaćić, član grčkog Panatinaikosa. Ćaćić je u prethodnoj sezoni osvojio Kup i Prvenstvo Grčke sa Panatinaikosom, što su ovom klubu prvi trofeji nakon deset godina, a kapiten naše reprezentacije je imao veoma zapaženu ulogu u osvajanju tih trofeja. On je imao više glasova od drugog kandidata Marka Bojića, člana franuskog Nansija.

Za najperspektivnijeg odbojkaša za 2020.godinu izabran je Vukašin Cimbaljević, član OK »Galeb«, koji je imao više glasova od prošlogodišnjeg nosioca ovog priznanja, Matije Ćinćura, člana podgoričke Budućnosti Volej Bemax.

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkaše u 2020.godini izabran je Balša Radulović, nekadašnji trener Budućnost Volej Bemaxa, koji je osvojio više glasova od Predraga Ćorluke, trenera Mediterana, Miodraga Peroševića, trenera Sutjeske i Zorana Vukčevića, sadašnjeg trenera Budućnosti Volej Bemax.

Za najbolju odbojkašicu u domaćem prvenstvu za 2020.godinu izabrana je Nevena Vukčević, odbojkašica Galeba, koja je imala glas više od Dušanke Petrović, odbojkašice Luke Bar. Vukčević je ove godine osvojila Kup Crne Gore sa ekipom Galeba.

Za najbolju odbojkašicu u inostranstvu za 2020.godinu izabrana je Saška Đurović, odbojkašica Tenta (Srbija). U konkurenciji za ovo priznanje bile su još i Nikoleta Perović, Tatjana Bokan i Andrea Laković, ali je Đurović dobila najviše glasova odbojkaških klubova.

Nakon dva kruga glasanja, za najperspektivniju odbojkašicu Crne Gore za 2020.godinu izabrana je Simona Petranović, odbojkašica Galeba, koja je imala glas više od Majde Čakar, odbojkašice Rudara.

Za najboljeg trenera u domaćem prvenstvu za odbojkašice za 2020.godinu izabran je Nikola Masoničić, trener Galeba, koji je imao više glasova klubova od Vladimira Milačića, trenera Luke Bar.

Odbojkaški savez Crne Gore zbog trenutne epidemiološke situacije u državi, ali i zbog mjera Ministarstva zdravlja, neće organizovati tradiocionalnu dodjelu godišnjih priznanja najboljima, već će se priznanja dobitnicima uručiti u prostorijama Odbojkaškog saveza Crne Gore u ponedeljak, 28.decembra 2020.godine. Ovom prilikom biće uručeni i pehari osvajačima Prve muške i ženske lige za sezonu 2019/2020, ekipama Budve i Luke Bar.

Anzulović: Budućnost je vrhunski tim

RSCG: Mornar 7 protiv Partizana