Ibarske košarkaške obale Nemanje Simovića

Foto: KK Ibar

Ibar je uz Sutjesku i Studentski centar jedini neporaženi tim u nikad jačem crnogorskom klupskom šampionatu.

Jedan od najzaslužnijih za takav rezultat je Nemanja Simović.

25-godišnji Kraljevčanin igra sezonu karijere u dresu tima sa “Bandžovog brda”- prvi je strijelac tima sa 17 poena uz skoro četiri skoka i asistencije po meču.

“Zadovoljan sam sa ovim što smo do sad pokazali, ali isto mislim da imamo još puno prostora zanapredak i bolji rezultat. Nemamo poraz u domaćem prvenstvu, što me raduje i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Liga je ove godine kvalitetnija nego prethodnih – ima više konkurenata, koji su u borbi za vrh tabele i ulazak u ABA 2 ligu”, kazao je Simović.

Ibar je statistiku donekle pokvario sinoć u Herceg Novom, gdje je eliminisan iz 1/8 Kupa Crne Gore od Primorja 78:71.

Simović koji je ubacio 21 poen, kaže da ostaje žal za propuštenom prilikom…

Foto: KK Ibar

“Nismo imali kiks do sinoć. Naravno da smo htjeli da izborimo dalje takmičenje sa tim ciljem smo i ozišli na meč sa Primorjem u Igalo. Igramo na dva fronta sa skraćenim rosterom. Naravno, da ostaje žal sa utakmicom, ali moramo dalje”, rekao je Simović.

Kraljevčanin je ostavio zapažen utisak i u Balkanskoj ligi sa 16 poena 4 skoka i 3.5 asistencija.

Primarni cilj za tim Demira Kalića je plasman u plej of.

“Balkanska liga je ove sezone izuzetno kvalitetna. Liga je proširena na 18 klubova uz ekipe iz Izreala. Što se tiče nas cilj je da budemo među četiri ekipe u grupi, što nas vodi u plej of”, kazao je Simović.

Foto: KK Ibar

U ROŽAJAMA KAO KOD KUĆE

Simović je u Ibar stigao iz Sloge. Period adaptacije na novu sredinu prošao je odlično.

“U Rožajama sam se sjajno uklopio. Meni je ovo druga sezona u Ibru. Iskreno, momci koji su odavde kao i trener i uprava kluba, gledaju kao domaćeg igrača a ne stranca. To mi prija i ne osjećam preveliki pritisak i jednostavno uživam u košarci”, zaključio je Simović.

Veljko Mršić u bolnici zbog korone

RSCG: Uručene diplome trenerima