Krivokapić za Sportski.me: Primorje ove godine izgleda ozbiljno

Rajko Krivokapić ovog ljeta se vratio u rodni Herceg Novi preuzeo Primorje u kojem je kroz mlađe selekcije i započeo trenerski put.

Debitantski nastup za 34-godišnjeg perspektivnog stručnjaka, i Novljane iako još nije kraj prvog djela, može se ocjeniti kao uspješan.

Primorje je u vrhu tabele domaćeg šampionata, dok je u Kupu izboren plasman u četvrtfinale.

Na početku razgovora za Sportski.me Krivokapić kaže da je rezultatski progres očigledan.

Foto: KK Primorje

 „Svakako da smo zadovoljni dosadašnjim rezultatom i učešćem u oba crnogorska takmičenja. Prije početka sezone smo očekivali neki sličan razvoj stvari i vjerovali u zajednički cilj. Naravno, dosta je teže to bilo ostvariti u ovakvoj konkurenciji. Međutim za sad smo uspjeli i nalazimo se u prilično pozitivnom momentu sa željom da ga produžimo“, rekao je Krivokapić. 

Po rosteru, budžetu – Primorje je uoči početka sezone projektovan u sredini tabele.

Realnost je trenutno drugačija. Novski tim je odmah iza Sutjeske i Lovćena.

„Prije početka prvenstva svakako smo spadali u red ekipa od šestog do sedmog mjesta. I to je možda bila realna procjena, opet kažem s obzirom na konkurenciju koja je nikad jača. Međutim čvrsto smo vjerovali u rad posvećenost, timski duh i gradili  neku svoju poziciju od utakmice do utakmice, što nam je u ovom momentu donijelo epitet iznenadjenja šampionata“, kazao je Krivokapić i nastavio…

„Kad se na to doda i učešće u četvrtfinalu Kupa, sigurno da je kompletna slika naseg učešća u crnogoroskoj košarci u ovom momentu jos pozitivnija“, rekao je trener Novljana.

Šta to ima Primorje u odnosu na ostale timove….

Foto: KK Primorje

„Izuzetan je odnos svih struktura kluba međusobno. Počev od relacije uprava stručni štab a onda i stručni stab igrači. Uloge su dobro podijeljene, a pri tom  se poštuju na najbolji mogući način. S obzirom da je tim u potpunosti nov, izuzetno smo brzo došli do međusobnog razumjevanja i kohezije za šta obično treba mnogo više vremena. Svakako izdvojio bih radnu etiku i posvećenost svakog pojedinca. Ekipa posjeduje karakter“, kazao je Krivokapić.

Čelnici Primorja su prije dvije – tri sezone napravili dugoročan plan razvoja kluba.

Sportski projekat je počeo da se ostvaruje…

Foto: KK Primorje

„Svi u klubu smo čvrsto vjerovali u tu promjenu. Naravno ništa od toga ne bi moglo da se ostvari bez podrške grada i posebno čelnih ljudi kluba koji se trude da obezbijede bukvalno sve što nam je potrebno za funkcionisanje.

Od tih stvari sve i počinje tako da Primorje ove godine kao pojava i sportski kolektiv izgleda ozbiljno na i van terena što je jako bitno“, rekao je Krivokapić.

Iako je teško planirati zbog specifične situacije sa Kovidom-19, Primorje i u 2021. godini želi nastaviti uspiješnu košarkašku priču…

„S obzirom na kompletnu situaciju u svijetu koja nam je svima poznata svakako da je zdravlje nešto što želim svima i što je primarno naročito u ovom trenutku. Sportski svijet je takođe pogođen tako je i naša ekipa vodila borbu svo ovo vrijeme sa ovim teškim virusom. Iz toga razloga želio bih prije svega da smo zdravi i kompletni jer bi to omugićilo nastavak ove naše pozitivne priče koja nam je svima u interesu“, zaključio je Krivokapić.

Preminuo legendarni as Bostona

Roganović saopštio spisak igrača za utakmice protiv Švedske