Mugoša nakon tripl-dabl učinka: Aleksa mi je rekao da mi fale dva skoka za tripl-dabl

Foto: Mornar / PRO MEDIA

Marko Mugoša sinoć je imo statistiku, kakvu rijetko gledamo i na NBA parketima.

27-godišnji košarkaš je u pobjedi Danilovgrada protiv Pljevlja 96:75, ostvario “tripl-dabl” učinak – 31 poen, 10 skokova i 12 asistencija, za indeks korisnosti 51.

“Ja nisam ni obraćao pažnju, koliko sam dao poena, podjelio asistencija i imao skokova. U jednom trenutku mi je prišao Aleksa i rekao: fale ti dva skoka za tripl-dabl. U naredna dva napada, sam sasvim slučajno upisao po skok u napadu i odbrani, i stigao do učinka”, kazao je Mugoša na početku razgovora za Sportski.me

Tim Srđana Mandića je sinoć stigao do treće pobjede u sezoni, i sa skorom (3-5), u sredini je tabele, nikad jačeg crnogorskog klupskog šampionata.

“Ove sezone liga je izuzetno kvalitetna. Sigurno najbolja u posljednjih deset godina. Tu je nekoliko ekipa koje konkurišu za sam vrh. Tu su Sutjeska, Lovćen, St. Centar, Teodo, Podgorica…Vjerujem da će i u narednim godinama crnogorska liga biti još bolja”, rekao je Mugoša.

Mugoša je u Danilovgrad stigao kao pozajmljen igrač Mornara – na poziv dugogodišnjeg saigrača Alekse Popovića i sportskog direktora Novaka Popovića.

 “ Aleksa je već bio u Danilovgradu. S obzirom da nisam imao previše prostora za igru u Mornaru, odlučio sam se da dođem u Danilovgrad. Brzo sam se uklopio, imam prostora za igru što je najvažnije”, rekao je Mugoša.

Kada su u pitanju želje za 2021. godinu Mugoša je odgovorio…

“Najvažnije da nas zaobiđu povrede, da svi budemo zdravi. Vjerujem da ću se izboriti za mjesto u Mornaru”, rekao je Marko.

Foto: Mornar / MEDIA PRO

Gordić dolazi u Mornar

Zvanično: Gordić u Mornaru