Pavićević: Velika pobjeda VIDEO

Košarkaši Mornara pobjedili Cedevita Olimpiju 93:88, u derbiju 12. kola ABA lige.

Nakon meča, trener Mihailo Pavićević je kazao da je ovo za njegov tim veliki trijumf.

„Čestitam svojim igračima na jako dobroj utakmici protiv izuzetnog rivala. Ovo je velika pobjeda, s obzirom na to da i mi i Cedevita s pravom pretendujemo na prva četiri mjesta. Sve ono što sam uoči utakmice rekao za Cedevitu i trenera Golemca nije bilo iz kurtoazije, jer rade sjajan posao i igraju odlično. Tražio sam od igrača da budu fokusirani 40 minuta, ako misle da ih iznenadimo na njihovom terenu“, rekao je Pavićević.

Barani su blistali u prvih 20 minuta…

„Prvo poluvrijeme smo odigrali perfektno, gotovo bez izgubljenih lopti. Bili smo mudri, čitali smo njihovu odbranu i nalazili prava rješenja. Dobro smo se organizovali i u defanzivi, znali smo šta i koga bi trebalo da branimo. Bili smo fokusirani možda i najbolje ove sezone“, kazao je Pavićević.

U nastavku je domaćin nekoliko puta prilazio na minus šest, ali nije mogfao bliže dok meč nije odlučen.

Mornar u srijedu gostuje Borcu.

„Ovo je velika pobjeda, ali je kao i svaka druga. Već u srijedu nas težak meč sa Borcem i rekao sam igračima da su zaslužili da uživaju dok stignemo u Čačak, a onda se okrećemo sljedećoj utakmici“, zaključio je Pavićević.

Trener Ljubljančana Jurica Golemac smatra da je početak riješio pitanje pobjednika.

„Čestitke Mornaru. Loše smo počeli, imali slabu energija, slab intenzitet u odbrani. Prvih pet promašenih šuteva je usmjerilo utakmicu. Kad smo počeli agresivnije da igramo prišli smo blizu, ali nismo uspjeli da prelomimo. Čestitke i mojim momcima što su se borili do kraja“, kazao je on.

Stotka Sutjeske protiv All Starsa

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča COL – Mornar