Kašćelan: KK Podgorica je projekat za budućnost

KK Podgorica je u 2020. uspjela da izbori status prvoligaša kao najbolji tim u B ligi, a samo par mjeseci kasnije i da doživi totalnu renesansu. Zahvaljujući novom sponzoru, upravi i ,,rekonstrukciji“ na čitavom nivou, Podgorica je dobila novi sjaj, a povjerenje jeukazano mladom stručnjaku Zoranu Kašćelanu, koji nakon što je radio u ŽKK Lovćen i KK Lovćen.

“Sigurno da je 2020. godina bila zahtjevna zbog specifične situacije sa korona virusom, što se odrazilo i na sport. Raduje me što smo i pored velike neizvjesnosti nastavili da se bavimo poslom, koji najviše volimo sa istom željom i pored mnogo poteškoća koje nas prate. Nadam se da će se i publika što prije vratiti, pa da ugođaj bude pravi”, je na početku razgovora Zoran Kašćelan.

Nakon debitantske sezone u muškoj košarci i vođenja Lovćena, Kašćelan je dobio poziv da preuzme Podgoricu, koja je za razliku od drugih klubova imala drugačije ambicije – prioritetni cilj je da se ,,fabrikuju”talenti i prave igrači za veliku scenu.

“Tokom pauze između dvije sezone je došlo do dogovora sa KK Podgorica. Nova priča i projekat čija se ideja poklopila sa mojom ambicijom. Rad sa mladim igračima u uslovima koje ima klub vidim kao dobru priliku za svoj razvoj”, kazao je Kašćelan.

Cilj je da se okupi što više talentovanih igrača kadetskog i juniorskog uzrasta.

“Naglasio bih izuzetnu organizaciju u klubu. Od sjajnih uslova u savremenoj dvorani kao što je ,,Bemax Arena”, kondicionih trenera za rad sa mladim selekcijama, fizioterapeuta, sportskog psihologa”, istakao je Kašćelan, ali i objasnio da jezbog toga što se radi sa mladima potrebno vrijeme.

“Potrebno je mnogo vremena i strpljenja da bi se ostvarili zacrtani ciljevi, da se mladi igrači pripreme za ozbiljniji seniorski nivo. Vjerujem da smo na dobrom putu i da ćemo na kraju ove sezone imati vidljiv napredak”, dodao je Kašćelan.

Sasvim neočekivano Podgorica je dobila priliku da zaigra i prvi put u regionalnom takmičenju, čime je klub u startu napravio iskorak.

“Klub je iskoristio priliku da igra Aba 2 ligu, što je veliki iskorak i izazov. Prioriteti se nijesu promijenili iako smo angažovali dva iskusnija igrača da bi pomogli mlađima da se nose sa jačim protivnicima. Svjesni smo da će biti puno oscilacija sa mladom ekipom koju većinom čine momci između 18 i 22 godine. Istovremeno se igra crnogorska liga koja je neizvjesna i praktično pola lige ima isti cilj, jedno od prva dvamjesta koja vode u Aba 2 ligu”, rekao je trener Podgorice.

Sezona koja je za pamćenje za crnogorsku košarku, jer su u vrhu ABA lige Budućnost i Mornar, koji su istovremeno i u Top16 fazi Evrokupa potvrda su nikad većeg kvaliteta.

 “Ova sezona je sama po sebi istorijska za crnogorskukošarku, jer imamo šest klubova regionalnim takmičenjima. Da se puno ulaže sa pravom dokazuju i rezultati, jer su naše ekipe u samom vrhu. Raduje i veliki uspjeh Budućnosti i Mornara koji su se plasirali u Top16 Evrokupa. Siguran sam da će i završnica domaće lige i Kupa biti zanimljivija nego ikad. Vjerujem da će iz većeg kvaliteta isplivati i neko novo ime, jer smo svjedoci kako je jako malo mladih domaćih igrača koji su spremni da igraju ABA 1 nivo u ovom momentu”, naglasio je Kašćelan.

Kada su u pitanju planovi, trener Podgorice ima jasnu viziju.

“Volio bih da KK Podgorica za par godina bude prepoznatljiva po tome kako je lansirala momka koji će biti važan igrač i za našu reprezentaciju u narednim godinama”, zaključio je Kašćelan, uz posebnu poruku na kraju.

 “Poželio bih srećnu 2021. godinu, dobro zdravlje, i da uskoro imamo pune dvorane”.

Tužna vijest: Preminuo Srđan Barba

Lavovi prošli test na Kovid, Simić: Sjutra je meč odluke