U duelima protiv Švedske cilj je bod, ako se ukaže prilika upisati i jednu pobjedu

“Lavovi” u predstojećim duelima protiv Švedske žele bod koji bi im širom otvorio vrata učešća na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Muška seniorska reprezentacija u Podgorici se priprema za utakmice protiv Švedske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

„Lavovi“ će ugostiti Švedsku 6. januara u Podgorici, dok je revanš na programu tri dana kasnije u Eskilstuni, gradu u kojem je selektor Zoran Roganović trener ekipe Guif.

Poslije pobjede protiv Kosova i poraza od Rumunije na startu kvalifikacija, „lavovi“ će u duelima protiv selekcije koja je po četiri puta bila šampion Evrope i svijeta, pokušati da osvoje bod koji bi im širom otvorio vrata učešća na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Nakon što je sa spiska otpao srednji bek Stevan Vujović, koji zbog pandemije virusa COVID-19 nije dobio dozvolu katarskog Al Rajana da bude sa nacionalnim timom, selektor Roganović bi u ponedjeljak trebalo da na raspolaganju ima kompletan tim, nakon što se saigračima priključe golman Nebojša Simić i pivot Nemanja Grbović.

“Nije bilo mnogo vremena da se proslave novogodišnji praznici, ali sam siguran da su momci iskoristili par dana da budu sa porodicama, nakon dolaska iz klubova. Već nakon dva dana nove godine počinjemo sa reprezentativnim obavezama. Tu smo da se pripremimo i odigramo što bolje duele protiv Švedske. U boljem smo sastavu nego što je to bio slučaj za duele protiv Kosova i Rumunije, ali ponovo nijesmo kompletni. Uostalom, skoro nikada u skorijoj prošlosti nijesmo bili kompletni, pa je i glupo da se žalimo zbog toga, jer znamo kakva je situacija i u sportu i u životu uopšte. Ne tražimo alibi, četa je mala, ali odabrana i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. To bi bio bod, eventualno jedna pobjeda, a naravno da ćemo iskoristiti šansu ukoliko nam se ukaže da osvojimo sva četiri. Trenutno nema razlike između mečeve kod kuće i u gostima, s obzirom na to da su tribine prazne gotovo svuda”, kazao je kapiten Vasko Ševaljević.

Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Članovi stručnog štaba Barselone zaraženi koronom

Aleksa Popović u Lovćenu