Budućnost želi na pobjedu, na debiju Bojane Popović

Prvi meč u novoj godini, rukometašice Budućnosti odigraće u subotu protiv Borusije iz Dortmunda u „Bemax areni“ u okviru 10. kola DELO EHF Lige šampiona.

Uoči duela protiv njemačkog tima koga su „plave“ savladale u gostima sredinom oktobra prošle godine, održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili trener Bojana Popović koja će debitovati na klupi Budućnosti u elitnom takmičenju, lijevi bek Alison Pino i golmanka Armel Atingre.

U taboru našeg tima očekuju težak meč i respektuju protivnika, ističu da će veliki problem predstavljati odsustvo povrijeđenih Andree LekićTatjane Brnović i Valerije Maslove, ali vjeruju da mogu do pobjede koja je od izuzetnog značaja u borbi za plasman u osminu finala Lige šampiona.

“Počinje nova godina sa novim trenerom na klupi. Imamo problema zbog odsustva nekoliko povrijeđenih igračica, pa su i očekivanja nešto izmijenjena u odnosu na prvobitni plan, jer imamo mlađi sastav nego što je to bio slučaj u prvom dijelu sezone. Biće ovo teška utakmica za ova tima, dugo vremena nijesmo igrale i nije lako vratiti se u takmičarski ritam. Ipak, vjerujemo da možemo da pariramo Borusiji na pravi način, pripremale smo se dobro, razmišljamo pozitivno i želimo pobjedu”, kazala je francuska reprezentativka Alison Pino.

Budućnost je u dosadašnjih sedam mečeva, ostvarila dvije pobjede, remi i doživjela četiri poraza, dok Borusija ima pobjedu i šest poraza.

“Slavili smo u prvom međusobnom duelu u Njemačkoj, ali bilo je veoma teško. Tada smo imale više igračica u rotaciji, jer su sa nama bile Lekić, Brnović i Maslova, na čiju podršku sada ne možemo da računamo. Treniramo naporno, moramo da budemo disciplinovane, jer znamo ko smo i što se od nas očekuje. Mlađe igračice koje su priključene prvom timu imaju veliki potencijal, napreduju iz dana u dan i vrijeme radi za njih, ali moraju da budu strpljive i fokusirane, kako bi ispunile ono što se od njih očekuje”, kazala je Pino.

Posljednji meč u Ligi šampiona, „plave“ su odigrale 21. novembra kada su u gostima poražene od Đera. Uslijedila je pauza zbog Evropskog prvenstva u Danskoj, tokom koje je došlo i do promjene na klupi, te priključivanja nekoliko mlađih igračica prvom sastavu.

“Imale smo dugu pauzu zbog Evropskog prvenstva u Danskoj, sada nas očekuju novi izazovi. Nemamo tri važne igračice i sada će najveći doprinos morati da daju starije koje imaju veće iskustvo. Polovinu našeg sastava čine igračice koje su rođene 2002. i 2003. godine, svi znamo da situacija nije jednostavna za bilo koji tim, ali ovo je nešto novo za sve nas i moramo da budemo fokusirane. Borusija je fizički odlična ekipa, trče veoma dobro, dobile su pojačanje Van der Hejden koja je iskusna igračica i šutira lijevom rukom, što je dodatni izazov. Pripremamo se dugo za ovaj meč i vjerujem u pozitivan ishod”, kazala je golmanka Armel Atingre.

Duel u „Bemax areni“ na programu je u subotu sa početkom u 18 sati.

U preostalim mečevima desetog kola grupe B, Odenze dočekuje PodravkuCSKA ekipu Bresta, dok će u Rumuniji igrati Ramniku Vlčea i Đer.

Liverani otišao iz Parme

Vaterpolisti negativni na koronavirus